Volvo, Dizel Araçların Fişini Çekti!

Eğer alacağınız aracın dizel olması gerektiği konusunda kararlıysanız, Volvo'yu alternatifleriniz arasından çıkartmaya hazırlanın!

Volvo, dizel araçların fişini çekti!

Eğer Volvo'nun dizel arabalarının büyük bir hayranı iseniz, sizin için kötü bir haberimiz var: Reuters'ın Volvo CEO'su Hakan Samuelsson ve Almanya'dan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi arasında gerçekleşen bir röportajı alıntılayarak belirttiğine göre Volvo, artık yeni dizel motorlar geliştirmeyecek.

Bu kararın arkasındaki sebep ise oldukça basit: Para. Son zamanlarda yaşanan dizel skandalları nedeniyle, Dünya genelindeki düzenleyiciler dizel emisyonları hakkında çok daha katı bir tutum sergilemeye başlamış durumda. Daha zor testler ve emisyonları kontrol etmek için potansiyel yeni mekanizmalar bir dizel aracın masrafını artık rekabet edemeyecek kadar artırabiliyor.

Ayrıca elektrikli araba konusu da devreye girmiş durumda. Batarya masraflarının ve kimyasının gelişmesi ile 40.000 dolardan ucuz arabaların artık tek bir şarj ile 500 kilometre menzile sahip olmaları mümkün. Dünya genelinde pek çok otomobil üreticisi, uzun menzilli elektrikli araçları önümüzdeki yıllarda sunmayı planladıklarını duyurdu bile.

Volvo, dizel gelişimine harcanacak olan parayı, büyük ihtimalle hibrid ve tamamen elektrikli araçlara kaydıracak. Firmanın ilk elektrikli aracının 2018 yılında sunulması bekleniyor ve bu araç muhtemelen yakında sunulacak olan XC40 compact aracı ile aynı platformu temel alacak.

Her ne kadar bu durum ABD'de büyük bir olay gibi gözükmese de, Avrupa için oldukça önemli. Reuters'ın da belirttiği üzere Avrupa'da satılan XC90 SUV'lerin yüzde 90'ı dizel motora sahip.

Okuyucu Yorumları