VPN ile Kullanabileceğiniz 10 Cihaz

VPN ile kullanabileceğiniz 10 farklı cihazı sıraladık...

VPN ile Kullanabileceğiniz 10 Cihaz

Sanal özel ağlar, yani VPN'ler hakkında çok şey okudunuz. VPN'in ne işe yaradığını ve neden bir VPN kullanmanız gerektiğini de biliyorsunuz. Yine de şüpheleriniz var çünkü elinizdeki cihazın bir VPN ile kullanılabileceğinden şüphelisiniz.

Cihazınız bir kütük değilse, muhtemelen VPN'e bağlanabilir. Aşağıda VPN destekleyen cihazları sıraladık.

Masaüstü ve Laptop PC'ler

1. Windows: Önde gelen VPN sağlayıcılarının çoğu, bir Windows istemcisi sunuyor. Bu istemciyi indirip, oturum bilgilerinizi girip, VPN'i istediğiniz zaman etkin hale getirebiliyorsunuz. Hepsi bu kadar basit.

İsterseniz Ayarlar > Ağ ve internet > VPN üzerinden kendi kurulumunuzu da yapabilirsiniz.

2. Mac: Windows kadar çok desteklenmese de, en ünlü VPN'lerin büyük bir kısmı, Mac kullanıcıları için istemci yazılımı sunuyor. Yani bir istemci uygulaması indirip, istediğiniz konumdaki VPN sunucusuna bağlanabiliyorsunuz.

3. Linux: Linux için sunulan destek çok daha az. Yine de bazı VPN sağlayıcılarının Linux'a özel uygulamaları var. Uygulama sunmayanlar ise genellikle OpenVPN'i destekliyorlar ve OpenVPN'i kurmak, çoğu Linux işletim sisteminde mümkün.

4. Tarayıcı eklentileri: Herhangi bir nedenden dolayı PC'nize VPN istemcisi kuramıyorsanız, bazı VPN hizmetlerinin web tarayıcısı eklentisi de bulunuyor. Bunun için eklentiyi tarayıcınıza indirip kurmanız yeterli. Böyle bir eklentinin sunulup sunulmadığını VPN sağlayıcınızın sayfası üzerinden kontrol etmeniz gerekiyor.

5. iOS: iPhone ve iPad kullanıcıları şanslı çünkü iOS cihazları, VPN sağlayıcıları tarafından yaygın biçimde destekleniyor. Eğer sağlayıcınız iOS için herhangi bir uygulama sunmuyorsa, faydalanabileceğiniz OpenVPN uygulamaları var.

6. Android: iOS'ta olduğu gibi Android'li telefonlar ve tabletler de özel bir uygulamayla VPN hizmetlerine bağlanabiliyorlar. iOS'ta olduğu gibi Android'de de özel bir uygulama sunulmuyorsa, OpenVPN uygulamasını kullanabiliyorsunuz.

7. Blackberry: Bazı VPN sağlayıcıları, Blackberry cihazlarına yönelik istemci uygulamaları sunmayı sürdürüyorlar. Bu uygulamalar genellikle en yeni cihazlarda çalışıyor. Bu yüzden eski cihazlarda ayarları Ayarlar > Ağ bağlantıları > VPN üzerinden kendiniz yapmanız gerekebilir.

8. Windows 10 Mobile ve Windows Phone 8: Windows 10 Mobile ve Windows Phone 8.1'e yönelik yalnızca birkaç istemci uygulaması var. Bu cihazlarla VPN kullanmak için ayarları kendiniz yapmanız gerekiyor.

Oyun konsoluna VPN yükleme

9-10. PlayStation 4 ve Xbox One: Bazı VPN hizmetleri, PlayStation 4 ve Xbox One için özel araçlar sunuyorlar. Bunlar genellikle güvenliğe odaklanmaktan çok, medya akış hizmetlerine ulaşmanıza izin veriyor.

İpucu: Router'ınıza VPN yükleyebilirsiniz

Bunu her router'da yapmanız mümkün değil ancak destekleyen router'larda OpenVPN'i kullanabilir, VPN bağlantısını evinizdeki tüm cihazlarda birden kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları