VPN kullanımını resmi olarak yasakladılar!

Hayır; bizde değil... Ama eğer bu ülkeye yolunuz düşerse; VPN kullanmak başınıza büyük işler açabilir!

VPN kullanımına yasak geldi!

Eğer Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret ediyorsanız, açık alanlarda alkol içmek veya anlaşılır bir şekilde sarhoş olmak gibi yapmamanız gereken bazı şeylerin muhtemelen farkındasınızdır. Ancak artık bu listeye yeni bir şey daha ekleyebilirsiniz: VPN kullanmak.

Ülkede kabul edilen yeni kanun ile beraber VPN araçlarının kullanımı resmi bir şekilde yasaklanmış durumda ve bu kanunu ihlal etmek, ciddi bir para cezasının yanı sıra hapis ile sonuçlanabiliyor. Neyse ki kanunda, "suç işlemek veya suçu gizlemek için VPN" kullanan kişiler özellikle belirtiliyor ve bu kanun, internette gezinmek için VPN kullananlardan ziyade, suç işlemek için kullananları hedef almakta.

Ancak bu değişimi fark eden Register'ın da belirttiği üzere, VPN kullanan kişilerin suç işlemediklerini kanıtlamaları oldukça zor olabilir çünkü VPN ağlarının en önemli özelliği, bütün trafiğin şifrelenmiş olması. Başka bir deyiş ile bu alanın oldukça sıkıntılı olduğu söylenebilir ve eğer gelecekte ülkeyi ziyaret ederseniz, VPN kullanmamanızda fayda olabilir.

Bu arada kanunun ihlali için belirtilen en yüksek ceza olan 2000000Dhs bedeli yaklaşık olarak 545.000 dolara denk gelmekte ve bu da görevlilerin bu durumu ciddiye aldığını göstermekte...

Okuyucu Yorumları