VW, geride olduğunu kabul etti

Volkswagen CEO'su Waymo'nun iki yıl gerisinde olduklarını söyledi...

Volkswagen Waymo'nun gerisinde

Volkswagen yaptığı pragmatik bir açıklama ile, araç geneli otonomi akımına liderlik edemeyebileceğini kabul etti.

Volkswagen CEO'su Herbert Diess'in Almanya'nın Welt am Sonntag gazetesi ile yaptığı röportajda söylediğine göre firma, otonom araba yarışımda oldukça geride yer alıyor. Diess'in tahminine göre Google'ın Waymo'su, kendi firmasından yaklaşık olarak bir yada iki yıl ileride bulunuyor.

Waymo'nun ne kadar ileride olduğunu görmek için ise çok dikkatli bir inceleme gerekmiyor. Alphabet'in alt firması otonom arabaları ile gerçek dünyada şu ana kadar 16 milyonun üzerinde kilometreyi geçti. Ayrıca Waymo, Kaliforniya eyaletinden kamusal yollarda gerçekten sürücüsüz arabaları test etmek için izin alan ilk firma olarak da öne çıkıyor.

Bunların kesinlikle büyük ve önemli noktalar oldukları söylenebilir ancak şu ana kadarki en büyük adımın önümüzdeki birkaç hafta içerisinde atılacağı söylenebilir.

Söylenilenlere göre Waymo, kendisini süren araba deneyimi Aralık ayında kamuya açık bir şekilde başlatacak. Waymo'nun geçtiğimiz yıllar içerisinde otonom araç gelişimini yoğunlaştırdığı Phoenix bölgesinden başlayan bu pilot program, şehirde Waymo'nun kendini süren Chrysler Pacifica minivanları ile gezme imkanı sunacak. VW de dahil olmak üzere diğer firmaların da benzer hizmet planları bulunuyor ancak bu planlar henüz yeterince gelişmiş değil.

Ancak Diess'in Welt am Sonntag'a söylediği üzere "oyun henüz kaybedilmiş değil." Diess, Volkswagen'in "yakalamaya kararlı" olduğu ve muhtemelen de bunu başarabilir. Tabi ki VW'nin Google alt firmasını yakalama planlarına düzenlemelerin engel olma ihtimali de bulunuyor.

Ayrıca Volkswagen'in konu üzerinde çabalamadığı da söylenemez. Firma, kısa süre önce yeni nesil otomotiv teknolojilerine 50 milyar dolarlık yatırımı duyurdu ve bunların arasında mobilite hizmetler, elektriklileşme ve tahmin edebileceğiniz gibi otonom sürüş de bulunuyor.

Okuyucu Yorumları