Volkswagen'den yeni bir şirket hazırlığı: Scout adı verilen yeni şirketin hedefinde ne var?

Volkswagen Group, yeni bir şirket kurmaya hazırlanıyor. Scout adını alacak olan yeni şirketin hedefinde bakın ne var...

Volkswagen'den yeni bir şirket geliyor: Scout isimli şirketin amacı ne olacak?

VW Group, Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamen elektrikli bir kamyonet ve Amerikan tüketicisine yönelik dayanıklı bir arazi aracı SUV üretecek olan Scout adında yeni bir özel EV şirketi kurmayı amaçlıyor..

Scout markasının piyasaya girmesi, VW'nin Ford, GM, Tesla ve Rivian dahil olmak üzere diğer birçok otomobil üreticisinin elektrikli kamyonet üretmeyi planladığı veya halihazırda üretmekte olduğu bir pazarda, ABD'deki varlığını güçlendirecek. VW; Ford F-150, GMC Sierra ve Chevrolet Silverado'nun hakim olduğu, giderek daha rekabetçi bir hale gelen tam boyutlu kamyonet pazarından stratejik olarak uzaklaşıyor. Bunun yerine, Ford Maverick'ten daha küçük bir C segmenti kamyonet üretilmesi planlanıyor.

Adını 1960'ların başında piyasaya çıkan ikonik International Harvester Scout'tan alan yeni marka, teklif hakkında halka açık konuşma yetkileri olmadığı için ismini vermek istemeyen kaynaklara göre, 2026 yılına kadar iki EV'nin üretimine başlayacak.

Kaynakların söylediğine göre VW, yeni şirketi daha fazla yatırımla geliştirmek için ilk olarak 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Bu ilk kaynak, şirketin yapısını oluşturmak, yönetimi kurmak ve çalışanları işe almaya başlamak için kullanılacak. Kaynaklara göre, gelecekteki bazı yatırımların dış kaynaklardan gelmesi ve kurumsal yatırımcılarla sınırlı kalmaması mümkün olabilir.

Scout markası, VW Group CEO'su Herbert Diess'in birkaç iddialı hedefe ulaşmasına yardımcı olabilir. VW, 2025 yılına kadar dünyanın en büyük elektrikli otomobil satıcısı olmayı ve on yılın sonunda ABD'deki pazar payını ikiye katlayarak %10'a çıkarmayı hedefliyor.

Kaynakların söylediğine göre Scout, arazi, daha yüksek mesafeli araçlar için tasarlanmış kendi temel platformuna sahip olacak. Scout'un nerede kurulacağı veya araçların nerede monte edileceği ise henüz belli değil. Bağımsız bir markanın VW'nin Chattanooga fabrikasında mağaza açması, özellikle bu yeni araçların VW'nin modüler elektrikli tahrik kiti veya MEB platformundan yapılmayacağını düşünülürse alışılanın dışında olacaktır.

Scout markalı araçlar başlangıçta ABD pazarı için üretilecek. Ancak kaynaklar, platformun daha sonra diğer markalar tarafından kullanılabileceğini söylüyor. Daha küçük C segmentli kamyonet, Avrupa ve Güney Amerika dahil diğer pazarlar için ideal olacaktır.