WD, Yeni Diskiyle Kapasite Rekoru Krııyor!

Western Digital'in önümüzdeki sene piyasaya süreceği yeni sabit diski, sunacağı kapasite ile yeni bir rekora imza atacak...

Bu sabit diske dünyalar sığacak!

Disk piyasası son günlerde kızışmış durumda. Özellikle SSD fiyatlarının Black Friday sonrası yükselmesi ve ülkemizde de dövizin artması, tercihini SSD'den yana yapacak kullanıcıları bir süre beklemeye itiyor.

Öte yandan mekanik sabit disk pazarında da hareketlenme söz konusu. Bir süredir WD ve Seagate, 12 TB'lık sabit diskler üzerinde çalışıyordu. Fakat WD, Seagate'i çalımlayarak bir üst kapasite düzeyine ulaşmayı başarmış bile... WD, gelecek sene 14 TB'lık disklerini pazara sürmeye hazırlanıyor.

SSD Nedir? Ne Gibi Avantajları Vardır?

Mekanik sabit disk kısmında önemli çalışmaları bulunan WD markası HGST, bayrağı kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor. Daha önce de 3.5 inç formatta helyum destekli 10 TB'lık HDD'lerini duyuran HGST, bu defa da 14 TB'lık diskiyle bir kez daha vites arttırıyor.

Kişisel kullanımlar için de uygun yapıda olan 14 TB'lık HDD'ler, özellikle sunucu pazarını hedefliyor. WD tarafından verilen demece göre yeni diskler, gelecek yılın ortalarında piyasaya sunulacak. Kapasite dışında verilen bir detay ise, şimdilik yok...

Okuyucu Yorumları