WD'den İlk Taşınabilir SSD Geldi. İşte Özellikleri!

WD'nin yeni My Passport'u, şirketin ilk SSD'si olma özelliği taşıdığı gibi hız konusunda da iddialı!

WD'den "ilk" SSD geldi!

Western Digital, tarihindeki ilk taşınabilir SSD'sini tanıttı. Kompakt boyutlarıyla dikkat çeken cihaz, aynı zamanda üst düzey performansıyla da ilgi odağı olacak gibi görünüyor. Şirketin, My Passport serisi altında sunduğu ve WD My Passport SSD olarak isimlendirdiği disk, 256 GB, 512 GB ve 1 TB kapasite seçenekleriyle kullanıcılarla buluşacak. SSD'nin okuma hızı ise 515 MB/s'ye varabiliyor.

USB-C portu (USB 3.1 Gen 2) üzerinden iletişim kuran WD My Passport SSD, kutu içeriğinde kendi kablosunu getiriyor. Yüksek performans almak için doğal olarak cihazı kendi kablosuyla kullanmanız gerekiyor. 45 x 90 mm boyutlarında olan cihaz, 10 mm'lik kalınlıkta.

WD'den İlk Taşınabilir SSD Geldi. İşte Özellikleri!

WD, yeni SSD'sini zorlu testlere de tabi tutmuş. Yaklaşık 2 metrelik mesafeden düşmelere karşı olduğu gibi, şok dayanıklılığı ve 1500G şiddetine karşı da sağlamlık gösteren disk, güvenlik adımında da 256-bit AES şifreleme yöntemini kullanıcılara sunuyor. WD Backup yazılımını kullanan disk, Mac kullanıcılarına MacOS ve OS X desteği de veriyor.

Peki, disk ne zaman raflarda olacak ve fiyatı ne olacak? My Passport SSD, şu an ABD'de satışa çıkmış durumda. 256 GB'lık modeli 100$, 512 GB'lık modeli 200$ ve 1 TB'lık modeli 400$ civarında olan disk, 3 yıllık garantiyi de sunuyor.

Okuyucu Yorumları