Web için yepyeni bir dil geliyor: Ur/Web!

HTML ASP, PHP, JavaScript vs... Bunların hepsini çöpe atma zamanı geliyor!

Ur/Web için hazır mısınız?

Web geliştiricilerini çok sevindirecek bir haber, Massachusetts Institute of Technology'den geliyor. Ur/Web isminde yepyeni bir web geliştirme dili üzerinde çalışan MIT bilim insanları yeni dil sayesinde geliştiricilerin HTML'den JavaScript'e kadar çok sayıda farklı dil üzerinde uzmanlaşmak zorunda kalmasına son verecek ve yeni dilin tüm geliştirme ihtiyaçlarına cevap verirken kolay kullanılabilir olmasını sağlayacak.

Yeni dil ile geliştirilen web sayfalarını önümüzdeki ay bir sempozyumda tanıtacak olan MIT bilim insanları, Ur/Web sayesinde Web'de çok geniş yeni imkanların açılacağını da düşünüyor.

Ayrıca yeni Web dili, hacker'ların da işini zorlaştıracak ve web sitelerine sızmayı zorlaştıracak çünkü aynı C ve Java gibi güçlü bir programlama dili olarak geliştirilen Ur/Web'de tüm değişkenler ve fonksiyonlar önceden tanımlanmış olacak. Bu da saldırganların web sitelerine sızarak kendi fonksiyonlarını çalıştırmasını zorlaştıracak. Saldırganların bir web formu kullanarak web sitelerinin içine kendi zararlı kodlarını yerleştirmenin önüne geçmek için Ur/Web'in kendi kontrol ve sağlama protokolleri olacak.

Okuyucu Yorumları