Web kameranızla evinizi gözetleyin

Normalde servet dökmeniz gereken bu işi, sadece basit bir web kamerası ve bir PC ile yapın!

1 PC, 1 kamera ve...

Güvenlik kameralarının sayısı her geçen gün artıyor, artık girip çıktığımız çoğu yerde bizi izleyen bir kamera var. Peki elinizde varolan donanımı kullanarak evinizi de izleyebilir, onu hırsızlık olaylarına karşı koruyabilir misiniz? Cevap evet! Aşağıdaki yazılımlar bu işi Windows'lu veya Mac'li bilgisayarınızda yapmanıza izin verecek.

Active Webcam (29 dolar, Windows)

2009'dan bu yana güncellenmeyen yazılımın arayüzü size eski görünebilir, ancak hala çalışıyor ve size yeteri kadar seçenek sunuyor.

VitaminD Video (Windows, Mac)

Yazılımı tek kamerayla kullanacaksanız ve düşük çözünürlüklü kayda razı olacaksanız, ona para ödemenize gerek yok. Sınırsız kamera ve yüksek çözünürlük için 200 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Yazılım anlaşılması kolay bir arayüz sunuyor, ancak sunduğu işlev sayısı fiyatına göre oldukça kısıtlı.

iSpy, SecureCam, Yawcam ve Xeoma

iSpy, SecureCam, Yawcam ve Xeoma
Xeoma

iSpy (Ücretsiz veya Premium, Windows)

Ücretsiz yazılım, size web kamerasından izleme ve kayıt yapabilmeniz için temel işlevleri sunuyor. Ancak hepsi bu kadar. Beslemelerinize internetten erişebilme işlevi için ayda 8 dolar ödemeniz gerekiyor. Bu işlevin diğer birçok uygulamada bedava olduğunu hatırlatmakta fayda var.

SecureCam (Açık kaynak kodlu, Windows)

4 kamerayı destekleyen SecureCam, yakalanan görüntüleri ve videoları farklı bir konumdan açabilmenizi sağlayan dahili bir web kamerasına sahip.

Yawcam (Ücretsiz, Windows)

Hareket denetimi, dahili web sunucusu, video akışı gibi özellikleri basit bir arayüz altında birleştiren Yawcam, çok geniş bir işlevsellik sunmasa da bizce oldukça iyi bir ücretsiz seçenek.

Xeoma (30 dolar, Windows, Linux, Mac)

Kapsamlı bir izleme çözümü olan Xeoma'ya modüller yoluyla işlevler ekleyebiliyorsunuz. Örneğin e-posta modülünü ekleyerek bir hareket algılandığında e-posta alabiliyor, alarm modülü ile bir uyarı gönderebiliyor veya bir uygulamayı çalıştırabiliyorsunuz. Yani Xeoma'yı modülleri kullanarak dilediğiniz gibi genişletmeniz mümkün.

Xeoma'yı isterseniz 30 gün boyunca tüm özellikleriyle beraber deneyebiliyorsunuz. 30 dolarlık lisans, 4 kamerayı aynı anda kullanmanıza izin veriyor.

Okuyucu Yorumları