Web of Trust Eklentisi Verilerinizi Satıyormuş!

Eğer siz de bu tarayıcı eklentisini kullanıyorsanız, bir an önce kapatmanızda yarar var. Çünkü o, sizi "kazayla" satmış olabilir!

Bu eklenti, sizi "satmış" olabilir!

Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin güvenli olup olmadığı konusunda sizi bilgilendiren "Web of Trust" eklentisinin kullanıcı verilerini biriktirip sattığı ortaya çıktı. BBC'ye göre WoT eklentisi, internette güvenle gezinmek isteyen 140 milyon kişi tarafından indirildi.

Eklentinin kullanıcıları için muhtemelen bir şoka neden olacak bu gelişmenin ardından, kullandığınız tüm tarayıcı eklentilerini gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Ortaya çıkan bilgilerin çoğunun kullanıcıların tarama geçmişine ait olduğu ve kişisel olarak tanınmaya izin verdiği anlaşılıyor. Alman yayıncı NDR tarafından yapılan inceleme, Web of Trust'ın topladığı ve sattığı bilgileri isimsiz hale getirmediğini gösterdi. İncelemeyi yürütenler, bu sayede verilerin kime ait olduğunu tespit edebildi, kullanıcıların sağlık sorgularını ve cinsiyetlerini belirleyebildi.

Yaşananlar sonrasında açıklama yapan Web of Trust, bu durumun "kazayla gerçekleştiğini ve kabul edilemez olduğunu" söyledi ve şunları ekledi: "Veriler az sayıda WoT kullanıcısını etkiliyorsa bile, bunu kabul edilemez görüyoruz."

Firma şimdi "isimsizleştirme" sistemlerini elden geçirerek, böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için gereken adımları atıyor. Biz kullanıcıları korumayı amaçlayan yazılımların tam aksini yaptığı bu gibi durumlar, bazen WoT'de olduğu gibi uç noktada ters etkilerle karşımıza çıkabiliyor.

Okuyucu Yorumları