Web performansında AMD'den dünya rekoru!

Dört çekirdekli AMD Opteron işlemcilerinin, web performansında dünya rekoru kırdığı açıklandı...

AMD'den dünya rekoru!

Günümüzün yoğun trafikli web işletmelerinin zorlu ve giderek artan taleplerini karşılamadaki üstünlüğünü sergileyen AMD, yaptığı bir açıklamada, enerji ve maliyette tasarruf getiren Dört Çekirdekli AMD Opteron Model 2356 ve Dört Çekirdekli AMD Opteron Model 8356 işlemcilerinin, SPECweb®2005 tarafından yapılan ölçümlere göre hem 2P hem 4P sunucularda x86 web performansında dünya rekorunu kırdığını duyurdu. Bu rekorlar, Dört Çekirdekli AMD Opteron işlemcilerinin dinamik web işletmelerinin gerek duyduğu aşırı yüklenme esnekliğini karşıladığını, sunucu kullanım oranını iyileştirdiğini, veri merkezinin enerji tüketimini düşürdüğünü ve yeni nesil Web 2.0 altyapısı sağladığını gösteriyor.

"Müşterilere yönelik sunucu hizmetleri veya kurumsal iç ağlarda çalışan CRM benzeri içe dönük kritik işlevler, maliyet ve enerji tüketimi kaygılarını dengelerken aşırı yüklenmeye karşı esnek olmak ve ölçeklenebilirlik sunmak zorundadır," diyen AMD Sunucu ve İş istasyonu Birimi Genel Müdürü Patrick Patla, şöyle devam etti: "Bu ölçüm sonuçları, Dört Çekirdekli AMD Opteron işlemcilerinin internet işletmelerinde veya performans, güvenilirlik ve enerji tasarrufu bakımından en yüksek standartları gerektiren veri merkezlerinde bu talepleri karşıladığının açık kanıtıdır."

Bu olağanüstü web performansı kapasitesi, işletmelerin artık büyük, pahalı ve şirketlere özel donanıma yatırım yapmaması gerektiği fikrini doğrulamaktadır. Dört Çekirdekli AMD Opteron işlemcisi, işletmelerin veri merkezlerini, kurumsal standartta işlevselliği sektör standardı fiyatlarla sunan, enerji tasarruflu ve yüksek performanslı sunucularla kolay ve ekonomik bir biçimde terfi ettirebileceğini gösteriyor.

Dört çekirdekli Opteron, yeni teknolojilere hazır

Dört çekirdekli Opteron, yeni teknolojilere hazır

Doğrudan Bağlantı Mimarisi sayesinde, DAUM Communications, Rackspace ve Strato gibi internet tabanlı şirketler, Dört Çekirdekli AMD Opteron işlemcilerinden veri merkezi altyapılarında yararlanabilmiştir.

2P Dört Çekirdekli AMD Opteron tabanlı sistem, 2,3 GHz hızında iki adet enerji tasarruflu AMD Model 2356 işlemci çalıştıran HP ProLiant DL385 G5 sunucuda 30.007 puan elde etmiştir. 4P Dört Çekirdekli AMD Opteron işlemcisi tabanlı sistem ise, elde ettiği 43.854 puanla önceki rekoru yaklaşık %2,5 aşmıştır. Bu puan ise, 2,3 GHz hızda ve 75W ortalama işlemci gücüyle çalışan dört adet Dört Çekirdekli AMD Opteron Model 8356 işlemci bulunan bir HP ProLiant DL585 G5 sunucuda elde edilmiştir.

Ayrıca, 4P sonuçları ilk kez bir 10 Gigabit Ethernet (10GigE) ağ altyapısı kullanılarak test edildiğinden, Dört Çekirdekli AMD Opteron işlemcilerinin web tabanlı işletmelerin ve yeni çıkan teknolojilerin son taleplerini de karşılayabileceğini kanıtlamıştır.

"Bilgisayar ortamlarına dev ölçekte güvenmek durumunda kalan müşterilerin, işletmede belirgin avantajlar elde etmek için lider uygulama performansı olan güvenilir donanıma ihtiyacı vardır," diyen HP Endüstri Standardı Sunucular ProLiant Pazarlama Direktörü John Gromala, şöyle devam etti: "HP ProLiant DL 585 G5 ve Dört Çekirdekli AMD Opteron işlemcilerinin rekor performansı, bu çözümlerin yüksek trafikli bilgi işlem ortamlarına sunduğu güvenilirliğin kanıtıdır."

SPECweb® 2005, bir sistemin ağ sunucusu olarak çalışma kabiliyetini değerlendiren, bankacılık, e-ticaret ve dinamik içerik indirme gibi standartlaştırılmış internet işlemleri için çok sayıda eşzamanlı kullanıcı isteminin canlandırmasını yapan bir nesnel ölçüm sistemidir. AMD'nin performans ölçümleriyle ilgili ayrıntılı bilgiyi, amd.com/opteronperformance adresinden alabilirsiniz.

Bilgi için
AMD Türkiye - 0216 362 46 24

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları