Web sayfalarının yüklenme hızı artıyor!

MIT'nin geliştirdiği bu yeni teknoloji, web sayfalarının çok daha hızlı yüklenmesini sağlayacak!

Web için mühiş buluş!

Teknoloji devi Google, aslında doğal olarak web sitelerinin yüklenme hızını da olabildiğince arttırmak için bazı yöntemler uyguluyor, fakat bunun şu an için yalnızca mobil platformla sınırlı olduğunu da biliyoruz. Teknolojinin biraz daha piyasa gerisinde duran fakat belki de Google kadar sağlam olan kurumlarından biri Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT) ise bu doğrultuda hem mobilde hem de masaüstünde web'de sayfa yükleme hızını son derece arttıran bir çalışma yaptığı ortaya çıktı.

MIT'nin Computer Science and Artificial Intelligence Lab (CSAIL) adlı biriminin Harvard Üniveristesi'yle de yaptığı işbirliğinin sonucunda web sayfalarının artık yüzde 34 oranında daha hızlı açılabileceği belirtiliyor. Buna göre söz konusu teknik bir tür sıkıştırma yöntemi yerine bir tarayıcının görseller ve JavaScript gibi şeyleri indirme biçimini değiştiren bir iskelet yapısına dayanıyor.

Polaris adı verilen bu yeni sistem mevcut tekniğin aksine veriyi başlanıçta en etkili olduğu sekansta talep ediyor. Bunu otomatik bir biçimde yapan Polaris, kendisi de JavaScript tabanlı olduğu için özel bir tarayıcı olmadan her siteye dağıtılabiliyor. Diğer yandan bir web sitesinin Polaris'in sunduğu bu hızdan yararlanması için de kendi sunucularında Polaris'in çalışıyor olması gerekiyor.

Polaris'i geliştiren ekipte yer alan uzman Ravi Netravali, Motherboard'a yaptığı açıklamada ekibin Polaris'in açık kaynaklı olmasını istediğini ifade ediyor. Bu da bu teknolojinin gelecekte Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi tarayıcılarda ayrı eklentiler olarak yer alabileceği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları