Web sitelerinde sinir bozan 5 şey!

Web sitelerinde yer alan bu 5 şey onları çağ dışı yapmanın yanında sinirlerimizi de bozuyor!

İnternet bunlardan kurtulmalı

Bilgisayarlar gelişiyor ve bir zamanlar internete hükmeden standartlar yerlerini yenilerine bırakıyor. Çağa ayak uyduramayan web siteleri ise kullanıcılarına kullanım ve görünüş bakımından eskimiş bir site sunuyorlar.

Modern web sitelerinin yazımızda bahsedeceğimiz çeşitli gereksinim ve hata mesajlarından bir an önce kurtulması gerekiyor.

'Adobe Reader'ı indirin'

PDF dosyaları bağlantılarının yanında 'Adobe Reader'ı indirmeniz gerekmektedir' bağlantılarını zaman zaman görüyoruz. Bu aslında Adobe için yapılan ücretsiz bir reklam, zira PDF'leri okuyabilmek için artık farklı birçok yazılım mevcut.

FSFE (Free Software Foundation Europe) tarafından oluşturulan PDFreaders.org web sitesinde önemli platformlar için ücretsiz PDF yazılımlarının bir listesini bulmak mümkün.

Eklenti yükleme sorunu ve tarayıcı 'yükseltme'

Eklenti yükleme sorunu ve tarayıcı 'yükseltme'
Chrome'un son sürümüne sahipken 'IE6'ya yükseltin' mesajı almak gerçekten güldürücü

'Bilgisayarınızın bu eklentiye ihtiyacı var'

Web sitelerinin bilgisayarınızda bir eklentinin 'eksik' olduğunu söylemesi sinir bozucu olabiliyor. Bu mesajı bir tablet veya akıllı telefonda görmek ise sinir bozucu olmaktan öte komik de.

Bunun çözümü hata mesajını şu şekilde düzenlemek olabilir: 'Bu siteye tam olarak erişebilmek için X eklentisine ihtiyacınız vardır.' En iyisi ise tarayıcıların son teknolojilerle güncellendiği bu günlerde Web sitenizde eklentilerden tamamen kurtulmak olabilir.

'Devam etmek için tarayıcınızı yükseltmeniz gerekli'

Bu tür mesajlarda genellikle Internet Explorer'ın yeni bir sürümüne yükseltmemiz öneriliyor (bu IE6 olabiliyor). Ancak Chrome'un son sürümünü kullanırken veya bir Mac bilgisayarda bu mesajı almak gerçekten gülünç.

Yerel sitelere yönlendime ve mobil site sürümleri

Yerel sitelere yönlendime ve mobil site sürümleri
Bir sitenin hangi sürümünü göreceğimizi biz tercih etmeliyiz

Sormadan yerel sitelere yönlendiren siteler

Bir çok web sitesinin hava yolculuğunun varlığından haberi olmayabiliyor. Bazı siteler .com sitesine gitme olanağı sunda da bazıları malesef buna olanak vermiyor. Proxy kullanarak bu sorunu aşmak mümkün ancak bu çözüm de yavaşlamaya neden olabiliyor.

'iPhone'dan mı bağlanıyorsunuz? Mobil sitemizi ziyaret edin'

Sitelerin mobil sürümleri bazen iyi olabiliyor ancak ne yapmak istediğimizin sorulması gerekiyor. Sitelerin mobil sürümleri genellikle ana sitenin sunduğu özelliklerin tümünü sunmuyor. Modern cep telefonları bugün standart web sitelerini görüntleyebilecek kadar iyiler.

Okuyucu Yorumları