Web Sitelerine Talep Artıyor, Kayıtlı Alan Adı 4 Milyonu Aştı

Türkiye'de 2019'da bireysel ve kurumsal alan adlarının sayısı 4 milyonu aştı. Türkiye'nin global barındırma sektöründen aldığı pay ise son 5 yılda yüzde 69 arttı.

Kayıtlı alan adı 4 milyonu aştı!

Türkiye'de son yıllarda döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara rağmen dijital dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. W3tech raporunu inceleyen hosting.com.tr'ye göre, Türkiye'de yerleşik, bireysel ve kurumsal alan adı sayısı 4 milyonu aşarken bu alan adlarının %12'lik kısmı aktif bir web sitesi için kullanılıyor. Türkiye'nin global hosting sektöründen aldığı pay ise 2016 yılında %1,3'ken 2020 Ocak ayı itibariyle %2,2'ye yükseldi. Son 5 yıl içerisinde yaklaşık %69'luk artışa işaret eden bu rakam, Türkiye'de web sitelerine olan talebin hızla yükseldiğini de doğruluyor.

Kullanıcılar, yazılımcı gerektirmeyen web sitelerine yöneliyor

Web sitesi açmak isteyen kullanıcıların açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemleri ile hazır web sitesi çözümlerine ilgisi artarken, geleneksel web çözümleri sunan şirketlere yapılan taleplerde daralma yaşanıyor. Yazılımcı bağımsız içerik üretebilme özgürlüğü sayesinde geleneksel hosting yaklaşımlarının yerini yüksek hız, kesintisizlik ve kolay yönetilebilirliğe bıraktığını ifade eden hosting.com.tr CTO'su Fatih Gülsuyu "Bu dönüşüme adapte olamayan ve uzunca bir süredir pazarda yoğun talep gören ana akım hosting şirketlerinin barındırdığı web sitesi sayılarının hatrı sayılır biçimde azalması, bu trendin inovasyon odaklı yeni nesil hosting şirketleri tarafından sırtlandığını gösteriyor" dedi.

250 bin dolarlık donanım yatırımı

2019 yılında yüzde 75 büyüyen hosting.com.tr'nin son 5 yıldır kesintisiz büyüdüğünü söyleyen Fatih Gülsuyu şunları söyledi: "Son dönemde 250 bin dolarlık donanım yatırımı gerçekleştirdik ancak bundan daha önemlisi Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımlar sayesinde geleneksel rakiplerimizden çok daha farklı bir konumdayız. Pazarda müşteri deneyimine yatırım yapan ve daima gerçekçi kampanyalar ve net fayda ile müşteri iletişimini sürdüren hosting.com.tr olarak 2020'de de istikrarlı büyümemizi sürdürmeye kararlıyız."

"Dakikalar içinde web sitenizi yayına alabiliyorsunuz"

Yazılımcı gerektirmeyen hazır web çözümlerinin aynı hız, güvenlik ve sürdürülebilir kaliteyi sunabildiğini aktaran hosting.com.tr kurucu ortağı Cüneyt Yağız ise, "Dakikalar içerisinde yayına alabileceğiniz hazır web sitesi çözümlerini kullanarak işinizi ya da hobilerinizi yansıtan profesyonel bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Özelleşmiş ihtiyaçlarınız için her ölçekte, tüm yazılım envanterleri ile uyum içinde çalışan web sitelerini tek noktadan kolayca yönetebilirsiniz. Üstelik ihtiyaç duyduğunuz an profesyonel ve çözüm odaklı destek merkezimize ulaşmanız mümkün" dedi.

"Müşteri ihtiyacına odaklanıyor, pratik çözümler üretiyoruz"

Dijital dönüşüm adımlarını hızla atan Türkiye'de, web sitesi ve e-posta servisleri gibi internet varlıklarına olan talebin her geçen gün arttığını belirten Cüneyt Yağız, "Geriye dönüp baktığımızda bir web sitesine sahip olmak için yazılım ve tasarım bilgisine sahip olmanız ya da bu iş için profesyonel destek almanız gerekirdi. Bugün ise var olan pratik çözümler sayesinde web sitenizi dakikalar içerisinde oluşturmanız mümkün. Bu durum, pazarda sadece teknik donanıma sahip insanların değil, herkesin bir web sitesine sahip olabileceği gerçeğini ortaya koydu" şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları