Web sitelerini kolay paylaşmanın 3 yolu!

Uzun, anlamsız karakterlerle dolu web adreslerine son! Bu 3 basit çözüm sizin de hoşunuza gidecek!

Karmaşık web adreslerine son!

Twitter ile birlikte bir zamanlar son derece uzun olmasına rağmen yadırganmayan web adreslerini kısa olarak kullanmak da popüler hale geldi. Şu anda piyasada kullanabileceğiniz sayısız URL kısaltma servisi ama çoğu bu kısaltmayı ya Twitter üzerinde, ya da kendi web sitelerinden sunuyorlar. Ama eğer tercih ederseniz bu tarayıcı eklentileri ile istediğiniz sitedeki adresi hızla kısaltarak paylaşabilirsiniz.

Goo.gl
Google'ın kendi URL kısaltma servisini Google'ın tarayıcısı Chrome'da kullanmak son derece kolay. Bu eklenti sayesinde URL kısaltmanın yanı sıra adresi QR kodu olarak da görebilir ve paylaşabilirsiniz.

Ve iki faydalı URL kısaltma hizmeti daha

Ve iki faydalı URL kısaltma hizmeti daha

Cutyfox
Bir Firefox eklentisi olan Cutyfox, uzun adreslerini tercihinize göre aralarında is.gd, bit.ly, goo.gl ve mcaf.ee'nin de bulunduğu farklı servislerinden birini kullanarak kısaltmanıza imkan tanıyor. Üstelik bunun için adres satırının yanındaki makas simgesine tıklamanız yeterli.

Bitly
Popüler URL kısaltma servislerinden biri olan Bit.ly'nin javascript tabanlı bu aracını hem Firefox, hem de Chrome'da kullanabilirsiniz. Sık kullanılanlar çubuğuna yerleşen bu araç sayesinde simgesine tıkladığınızda uzun adres bit.ly'nin servisinde kısaltılıyor.

Okuyucu Yorumları