Web sitesinin sahibini nasıl bulursunuz?

Bir internet sitesinin sahibinin kim olduğunu bulmak için ne yapmalısınız? Çok basit!

Web sitesinin sahibini bulun!

Belirli bir internet sitesinin sahibinin kim olduğunu bulmak istemeniz için çeşitli sebepler olabilir. Sitenin kişisel bilgiler sayfası yeteri kadar detay vermiyor olabilir ya da bir çeşit iş önerisinde bulunmak istiyor olabilirsiniz. Belki de en yasal olmayan bir siteye karşı dava açmak istiyorsunuzdur.

WHOIS araması olarak bilinen hizmetle herhangi bir domain adının sahiplik bilgilerini ortaya çıkarabilirsiniz.

WHOIS Lookup Tool, ICANN tarafından geliştiriliyor. ICANN'in Dünya üzerindeki tüm domain adlarını koordine eden bir organizasyon olmasından dolayı site, resmî bir konumda yer almakta. Bununla beraber internet üzerinde kullanabileceğiniz başka yüzlerce araç bulunmakta.

Bu araçları kullanmak için yapmanız gereken tek şey aradığınız domain adını girmek. Sonuçlarda kayıtlı olan isimler, kaydın yapıldığı tarih, kaydın sona ereceği tarih ve kaydı yapan kişinin adresi, e-posta adresi, telefon numarası ve daha fazlası gibi pek çok detay gözüküyor.

Tabi ki önemli bir ayrıntı bulunmakta: Site sahipleri, domain kayıtlarını üçüncü parti firmalar arkasında gizleyen hizmetler gibi özel hizmetler için ödeme yapabiliyorlar. Tabii ki bu işlemlerin aşılıp gerçek sahibin bulunması mümkün, ancak bunun için yasal bir emre ihtiyaç duyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları