Web tarayıcılarının en güçlü 6 özelliği!

Web tarayıcıları artık web sayfalarını açmaktan çok daha fazlasını yapabiliyor! İşte bunun 6 ispatı.

Tarayıcıların 6 süper gücü!

Bilgisayarımızdaki en önemli yazılımlar arasındaki web tarayıcısı, artık web sitelerini gezinmekten çok daha fazlasını sunuyor. İşte web tarayıcınızın içinde gizlenen en güçlü 6 işlev.

Video yürütme

Web siteleri artık eklenti ve programlara ihtiyaç duymadan video yürütebiliyorlar. Üstelik bunun için Flash'a da ihtiyaçları yok, HTML5'in sunduğu doğal video desteğini kullanmaları yeterli. Örneğin YouTube, isteğe bağlı bir HTML5 modu sunuyor.

Masaüstü uyarıları

Chrome ve Firefox, web tarayıcınızı kullanmadığınız sıralarda bile size uyarı gösterebiliyor. Örneğin Gmail'i e-posta aldığınızda sağ alttan açılır uyarılar gösterecek biçimde yapılandırabiliyorsunuz.

Resim düzenleyin, yazı yazın!

Resim düzenleyin, yazı yazın!

Resim düzenleyin, yazı yazın

Google Drive gibi hizmetlerden faydalanarak belgeler ve hesap tabloları oluşturabilir, Pixlr ile fotoğraflarınızı düzenleyebilir, Prezi ile harika sunumlar hazırlayabilirsiniz. Üstelik tüm bunları yapabilmek için PC'nize hiçbir yazılım kurmanıza gerek yok.

Harika grafikler

Bir JavaScript programlama arayüzü olan WebGL, bugünkü birçok web tarayıcısındaki grafikleri hızlandırıyor. Bu sayede herhangi bir eklenti yüklemeden tarayıcınız içinde 3 boyutlu oyunlar oynamanız mümkün.

WebGL'den faydalanan örnekler için IE test sayfası ve Chrome Experiments'a göz atabilirsiniz.

Tek başına işletim sistemi

Google'ın geliştirdiği ChromeOS işletim sistemi, aslında Chrome'un farklı bir sürümü. ChromeOS ile Windows programlarını çalıştıramasanız da gelecekte bunun için ihtiyaç duyup duymayacağımız şüpheli.

Videolu görüşme

WebRTC, web tarayıcılarının herhangi bir eklentiye gerek duymaksızın, HTML5 ile gerçek zamanlı videolu görüşme işlevi sunmasını sağlıyor. WebRTC ile p2p dosya paylaşımı yapmanız bile mümkün.

Okuyucu Yorumları