Web zekanız ne kadar yüksek? Kendiniz ölçün!

Bu online testi çözün; ortaya çıkan acı gerçeğin parçası olup olmadığınızı kendiniz görün!

Web zekanız ne kadar yüksek?

İnternet hayatın en önemli parçası haline geldi ancak araştırmalar gösteriyor ki, internetin nasıl çalıştığını, nasıl işlediğini anlamaktan çok uzağız. Sadece kullanmasını öğrendiğimiz uygulamalar ve yazılımlar vasıtasıyla ezbere kullanım yapıyoruz.

Oysa dünya artık tamamen dijital teknolojiye bağımlıyken internetin nasıl çalıştığını, dijital dünyanın mekanizmasını anlamıyor oluşumuz son derece ironik. Üstelik bu bilgisizlik, bireyleri internette savunmasız bırakan önemli bir tehdit de oluşturuyor.

Eğer internet hakkındaki bilginizi test etmek ve bilinçli bir kullanıcı mı yoksa ezbere bir kullanıcı mı olduğunuzu görmek isterseniz, Web IQ Testini cevaplayarak durumu kendi gözünüzle görebilirsiniz. Ne yazık ki teste katılanların büyük çoğunluğu, acı bir gerçeği yüzümüze çarpıyor: 12 soruluk Web IQ testinin sonuçlarına göre, kullanıcıların yüzde 75'i Web'i ve interneti aynı şey zannediyor.

İşin garibi, yaş faktörü sonuçlarda büyük bir etki yaratmıyor. Yaşlılar da, 10-15 yaş arası çocuklar - gençler de, aynı sonuçları veriyorlar. Bu da, yeni yetişen dijital neslin de aslında sadece yeni iPhone çıktığında sırada beklemeyi çok karizmatik bulan dijital tüketiciler olduğunu gösteriyor. Ancak onların dijital bilince sahip olduğunu söylemek zor. Dolayısıyla, dijital devrim aslında daha bilinçli bir nesil yaratmamış, sadece bilinçsiz toplumu, bilinçsiz dijital topluma çevirmiş diyebiliriz.

Geçmiş olsun...

Okuyucu Yorumları