Webplatform ile devler ilk defa aynı çatıda

Firefox, Chrome, IE ve diğerleri... Hep birbirinin kuyusunu kazantarayıcı devleri, bu kez bir arada!

Tarayıcı devleri şaşırttı!

İnternet standartlarını belirleyen W3C konsorsiyum'unun katkılarıyla, yepyeni bir web sayfası açıldı. Webplatform.org adlı sayfa Microsoft, Google, Opera, Mozilla ve Apple gibi internet tarayıcısı geliştiren büyük şirketlerin yanında, HP, Facebook, Adobe ve Nokia gibi devlerin de desteğiyle kurulmuş ve W3C standartlarının ilk defa ortak kullanımını hedeflemiş bir çalışma.

Özellikle web geliştiriciler ve tarayıcı standartlarında ortak noktayı buluşturmak için yapılan ve daha çok başvuru ve döküman kaynağı olan site MediaWiki ile çalışıyor ve herkesin katkılarına açık.

Sponsor Microsoft tarafından Internet Explorer Blog üzerinden yapılan açıklamada, Web'in dünya çapında milyonlarca kişi tarafından, milyonlarca kişiye müthiş deneyimler yaşatmak üzere ortak bir dil bulma ve yazılan kodların herkese aynı deneyimi ve sonuçları sunması ortak hayaliyle birleşildiği söyleniyor.

Web Plaform Docs (WPD) üzerine MSDN üzerinden hali hazırda mevcut olan 3200 makale eklenmiş durumda ve Microsoft birlikte çalıştıkları diğer rakip firmalara da teşekkürlerini ihmal etmiyor. Eğer bir başlık yanlış bilgi içeriyorsa, herhangi bir kullanıcı bu başlığı yanlış olarak işaretleyebilecek ve düzeltilmesini isteyebilecek.

Web Platform ile web tasarımcılar artık birden fazla kaynakta değişik çözümler aramak yerine web'in gerçek üreticilerinin bilgilerinden tek bir ortak noktada faydalanacaklar ve yazdıkları kodların her tarayıcıda aynı görünmesini sağlayacaklar.

Okuyucu Yorumları