Weed Firm: Apple bu oyunu nasıl onayladı?

iTunes Store listelerinin başına yerleşen bu tartışmalı oyun, Apple'ın sert kurallarını nasıl aştı?

Apple bunu nasıl onayladı?

iTunes listelerinin en üstünde yer alan yeni bir oyun, Apple tarafından onaylanmış olması nedeniyle pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Oyunun bu kadar tartışılmasının nedeni ise, konusunun uyuşturucu satmak üzerine olması.

Oyunun adı "Weed Firm" ve oyunun prensipleri Mary-Louise Parker'ın "Weeds"teki karakteri tarafından yaşananlardan çok fazla sapmıyor. Oyunun yapımcıları tarafından oyun şu şekilde tanımlanıyor: "Üniversite ikinci sınıftan atılmış botanik öğrencisi Ted Growing bir yetiştirme operasyonu miras alması ve onu geliştirmesi macerasına eşlik edin. Uyuşturucu yetiştirmeyi öğrenin, yeni türler ekerek aldığınız ürünleri arttırın, tüketici tabanınızı geliştirin ve karakterlerle etkileşerek kasabadaki en büyük uyuşturucu dağıtımcısı olun."

Tabii ki bu yolda ilerlerken polislerle "anlaşmanız" ve "iş giderleri" olarak adlandırılan bir miktar paradan vazgeçmeniz de gerekebiliyor.

Genellikle ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlı olan Apple'ın bu oyunu onaylamış olması garip bir durum. iTunes Store üzerindeki yorumlara bakılırsa da, pek çok kişinin oyundan oldukça memnun olduğu gözüküyor.

Oyunun yapımcısı olan Manitoba Games, uyuşturucu kullanımına veya satışına göz yummadıkları konusunda ısrar ediyorlar. Yazanlara göre, "bu oyunun konusu tamamen kurgudur ve sadece kurgu olarak görülmelidir."

Okuyucu Yorumları