WhatsApp: Hepimiz kullanıyoruz; ama...

Neredeyse hepimizin cebinde bulunan, çok sık kullandığımız uygulamadan can sıkıcı haber...

Hepimiz kullanıyoruz; ama...

Mobil platformlarda ücretsiz mesajlaşmaya izin veren WhatsApp, Hollandalı ve Kanadalı gizlilik araştırmacılarına göre hala gizlilik kanunlarını ihlal ediyor.

Yapılan gizlilik araştırmaları, WhatsApp'ın güvenlik açıklarını onarmak üzere şimdiye dek önemli adımlar attığı, ancak halen yapması gereken geliştirmeler olduğu sonucuna vardı.

WhatsApp'ın şimdiye dek kapattığı açıklar arasında üçüncü partilerin bir başka kullanıcının adına, izinsiz olarak mesaj gönderebilmesi ve mesajların şifrelenmeden gönderilmesi, dolayısıyla ağa müdahale eden herhangi biri tarafından okunabilmesi var.

Araştırmaya göre WhatsApp'da düzeltilmesi gereken sorunlardan bir tanesi ise, iOS 6'dan önceki sürümlere sahip iPhone kullanıcılarının tüm adres defterine izin vermek zorunda olması. Dutch Data Protection Authority başkanı Jacob Kohnstamm, adres defterinde WhatsApp kullanıcılarının yanı sıra, kullanıcı olmayan kişilerin de numaralarının olduğunu vurguluyor. Kohnstamm'a göre bu seçimi kullanıcıya bırakmamak, Hollanda ve Kanada gizlilik kanunlarını ihlal ediyor. WhatsApp'ın izlemesi gereken yöntem ise hangi kişi detaylarının uygulamayla paylaşılacağını kullanıcıya bırakmak.

Kanada ve Hollanda kanunlarına göre kullanıcı olmayan kişi verilerine erişmek yasa dışı değil. Ancak bu verilerin, kullanıcının arkadaşları bulunduktan hemen sonra silinmesi gerekiyor.

WhatsApp'ın şimdiye dek çözüme yönelik hareket etmiş olması, bu sorunların yakın zamanda kalkacağı anlamına gelebilir.

Okuyucu Yorumları