WhatsApp'ı kimse durduramıyor

WhatsApp, cep telefonlarının belki de en önemli özelliğini tamamen öldürmek üzere...

WhatsApp, onu "öldürüyor!"

SMS, GSM operatörlerinin en önemli gelir kalemlerinden biriydi. Ancak 3G ile birlikte online mesajlaşmanın artmasıyla gerileyen günlük SMS sayısı, WhatsApp'ın yükselişiyle ağır darbe aldı.

Dünya çapında 700 milyon kullanıcı sayısını geçen WhatsApp artık dünyada bir günde gönderilen mesaj sayısıyla SMS'i yüzde 50 oranında geçti. Yani hergün atılan 100 SMS için 150 WhatsApp mesajı atılıyor ve bu sayı hızla yükselirken, SMS'lerin sayısı hızla azalarak aradaki fark büyük bir ivmeyle açılıyor. Öyle görünüyor ki, önümüzdeki birkaç sene içinde, sadece internet erişiminin olmadığı anlarda kullanılacak acil bir iletişim protokolü olarak telefonlarda unutulacak SMS'lerin ayrıca SPAM reklam göndericilerinin yoğun kullandığı bir mecra olması nedeniyle, çoğu kullanıcı tarafından akıllı telefonlarda tamamen kapatılması da mümkün olabilir.

Şu anda dünya çapında günde 20 milyar SMS mesajı gönderiliyor. Sadece WhatsApp sisteminde ise günlük mesajalrın sayısı 30 milyarı geçiyor. Bu rakama Facebook, Twitter gibi popüler sosyal ağlardaki doğrudan mesajlaşmalar dahil değil.

Okuyucu Yorumları