Whatsapp'ta Sözleşme Kabul Edilmezse Hesap Kapanacak mı? Açıklama Var

WhatsApp'ın yeni kullanıcı sözleşmesi bugünden itibaren devreye giriyor. Sözleşme kabul edilmezse WhatsApp hesabı kapanacak mı? WhatsApp'ta 15 Mayıs'ta ne olacak? soruları en çok merak edilenler arasında... İşte son bilgiler ve WhatsApp'ın yeni açıklaması:

WhatsApp hesabınız kapanacak mı?

Bir süre önce WhatsApp'ın yeni kullanıcı sözleşmesini duyurmasının ardından gelen büyük tepkileri muhtemelen hatırlıyor olmalısınız. Bu tepkiler geçici de olsa işe yarmış ve kullanıcılara, yeni WhatsApp sözleşmesini kabul etmek için sunulan sürenin uzatılması ile sonuçlanmıştı. Yeni tarih ise 15 Mayıs olarak duyurulmuştu. Peki 15 Mayıs'ta WhatsApp'a ne olacak? WhatsApp Sözleşmesini Kabul Etmezseniz WhatsApp Hesabınız Kapanacak mı?

KADEMELİ SINIRLAMA GELİYOR

WhatsApp geçtiğimiz günlerde bir blog gönderisinde yaptığı açıklamada hesapların kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi: "Yeni politikayla ilgili gönderdiğimiz hatırlatıcılar kalıcı hale gelecek ve uygulama, kullanıcı güncellemeyi kabul edene kadar işlevselliğini sürdürecek; ama sınırlı bir şekilde..."

15 Mayıs'ta WhatsApp'a Ne Olacak?

Öncelikli kısıtlama, sohbet listesine erişimin engellenmesi şeklinde gerçekleşecek. Sohbet mesajlarına cevap vermeye devam edebileceksiniz; sesli ve görüntülü görüşme yapmanız halen mümkün olacak.

Süresi belli olmasa da, bu ilk aşama belli bir süre için devam edecek. Sonrasında ise WhatsApp, çağrı veya mesaj göndermeyi de engellemeye başlayacak. Blog gönderisinde de belirtildiği gibi, sözleşmeyi kabul etmeyenlere sürekli olarak bildirim gönderilmeye devam edilecek ve WhatsApp sözleşmesinin kabul edilmesi istenecek.

WhatsApp Sözleşmesinde Son Durum

Açıklamada ayrıca, uygulamanın gizlilik politikası değişiklikleri hakkında bildirim alan kişilerin çoğunun yeni hizmet şartlarını kabul ettiği de belirtildi.

WhatsApp'tan Yeni Açıklama Var

WhatsApp, kullanıcılarından tepkiler alan son güncellemesine ilişkin Twitter üzerinden yeni bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda, "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz." ifadeleri kullanıldı.

WhatsApp Sözleşmesinin 15 Mayıs'a Uzanan Macerası

Bu yılın başlarında WhatsApp, güvenlik ve bilgi paylaşımı politikasını güncellediğini duyurduğunda gizlilik savunucuları ve hatta Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'tan bile büyük bir tepki almıştı. Hatta Musk, herkesi Signal'e geçmeye çağırmıştı. Tüm bunların sonucunda Facebook, değişikliği 15 Mayıs'a ertelemişti. Facebook, WhatsApp güncellemesinin arkadaşlarınız ve ailenizle olan mesajların gizliliğini etkilemediğini, yalnızca işletme hesapları ile ilgili olduğunu belirtmişti.

Okuyucu Yorumları