WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım? Whatsapp'ta 'engellemeyi' anlama ipuçları

WhatsApp her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Dolayısıyla whatsapp'la ilgili merak edilen de pek çok konu var. Örneğin, whatsapp'ta Sizi engelleyenler nasıl anlaşılır? Adım adım WhatsApp'ta engellendiğini anlama yollarını ve istediğiniz kişiyi nasıl engelleyebileceğinizi açıklıyoruz...

WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım?

WhatsApp, size mesaj göndermesini istemediğiniz kişileri engellemenize izin veriyor. Tam tersi şekilde Whatsapp'ta birinin sizinle teması kestiğini düşünüyorsanız da bunu anlamak için bazı pratik ipuçları bulunuyor. Whatsapp'ta bir kişi engelleme yaptığında bildirim gönderilmiyor.

WhatsApp'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

WhatsApp kullanıcıları ancak engellenip engellenmediğini kontrol etmek için çeşitli özellikleri kontrol edebilir. Yine de bu yüzde yüz emin olmayı gerektirmiyor çünkü farklı açıklamaları olabilir. Peki, WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım? Ya da bu işlevi nasıl kullanabilirsiniz? Buna ilave olarak, engellenip engellenmediğinizi anlamanın bir yolu var mı? Bu makalede tam da bu soruların yanıtlarına bakıyoruz.

WhatsApp'ta Engelleme Nasıl Yapılır?

whatsapp'ta engellendiğimi nasıl anlarım

WhatsApp'ta birini engellemek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey şu dört adımı takip etmektir:

  • Engellemek istediğiniz kişiyle WhatsApp sohbetini açın

  • Sohbetin üst kısmındaki isme tıklayın

  • Engelleme seçeneğini görene kadar aşağı kaydırın.

  • Bunu seçin ve Engelle'ye tıklayın...

Elbette, yanlışlıkla birisini engellediyseniz, işlemi tersine çevirmenin bir yolu vardır. Tek yapmanız gereken uygulamayı açıp engellenen kişiyi aramak aynı adımları takip edip "engellemeyi kaldır" seçeneğini seçmek.

  • Android'de engellemek istediğiniz kişinin sohbet ekranını açın ve menü düğmesine dokunun. Açılan menüden "Daha fazla/ Diğer" seçeneğine dokunun ve "Engelle" seçeneğini kullanın. Kişinin ismini tıklayıp aşağa kadar inerseniz de engelle seçeneğini görürsünüz.

  • iOS'taki engelleme seçeneği, "Sohbet ayarları" altında bulunuyor. Engellediğiniz kişiler, artık size mesaj gönderemeyecekler.

WhatsApp'ta Engelleme Nasıl Anlaşılır?

whatsapp

WhatsApp'ta engellenmiş olabileceğinizi mi düşünüyor musunuz? Uygulamada, engellenip engellenmediğinizi kontrol etmenin doğrudan bir yolu yoktur ve engellendiğini gösteren herhangi bir bildirim de almazsınız. Belirli bir kişinin sizi engelleyip engellemediğini anlayabilmek içinse bakabileceğiniz birkaç işaret var. Birkaç yöntemi izlemek sağlıklı sonuç verecektir çünkü dediğimiz gibi hiçbir ipucu kesin olarak engellendiğinizi göstermez.

  • Whatsapp'tan arayamazsınız: Birisi sizi engellerse karşıdaki kişiyi whatsapp'tan arayamazsınız. Ancak bu durumun birkaç açıklaması olabilir. Örneğin belki de karşıdaki kişinin telefonunun o an sinyali yoktur ya da kapalıdır.

  • Çevrimiçi durum: Kişinin son çevrimiçi olma tarihini göremiyorsanız bu bir işaret olabilir. Engellenmiş olabileceğinizin bir başka işareti artık kişinin 'son görülme' durumunu sohbet penceresinde göremeyecek olmanızdır. Ancak, hemen sonuca varmayın çünkü durumlarını görememenizin başka nedenleri de olabilir. 2022'de WhatsApp, kullanıcıların 'son görülme' göstergesini gizlemeleri için bir yöntem sundu.

  • Onay işareti: Mesajlarınız yalnızca tek onay işaretiyle gönderiliyorsa, (Sizi engelleyen kişiye gönderdiğiniz mesajlarda “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez) bu da bir ipucu olabilir. Birisi sizi engellediyse, mesajlarınız teslim edilmedi, gönderildi olarak işaretlenir. Ancak, kişinin internet bağlantısı olmadığında da benzer bir durum yaşanır.

  • Durum açıklaması artık görünmüyorsa: Kişinin adına dokunun. Artık durum yazısını göremiyorsanız,

  • Profil resmi yoksa: Kişinin profil fotoğrafını göremiyorsanız, engellenmiş olabilirsiniz.

  • Gruba ekleyemiyorsanız: Daha fazla kanıta ihtiyacınız varsa, engellediğinden şüphelenilen kişiyle grup sohbeti yapmayı deneyebilirsiniz. WhatsApp, engellendiğiniz için kişiyi gruba eklemenize izin vermez.

Bununla birlikte bu işaretlerin tümünü görseniz bile engellenmemiş olma ihtimaliniz var. Çevrimiçi durumu, kullanıcı tarafından gizlenebildiği gibi söz konusu kişi, farklı bir telefon numarasına geçiş yapmış olabilir. Bu durumda da mesajlarınız tek onay işaretiyle gönderilecektir.

Whatsapp da zaten bu konuda şu bilgiyi paylaşıyor: "Bir kişiyle ilgili olarak yukarıda belirtilen durumların tümüyle karşılaşıyorsanız söz konusu kullanıcı sizi engellemiş olabilir. Ancak başka olasılıklar da vardır. Bir kişiyi engellediğinizde gizliliğinizi korumak amacıyla bu bilginin özellikle belirsiz kalmasını sağlıyoruz. Bu nedenle, başka biri tarafından engellenip engellenmediğinizi size açıklayamıyoruz"

Sizi WhatsApp uzmanı yapacak 8 ipucu!

Okuyucu Yorumları