WhatsApp'tan Sahte Habere Karşı Yeni İşlev

Sahte haberlerin yayılmasına karşı savaş veren WhatsApp, yeni bir işlevi beta sürümünde denemeye başladı!

WhatsApp'tan "resim kontrol" işlevi

Aslı olmayan haberler, son senelerde Facebook'un hizmetlerini WhatsApp da dahil olmak üzere bir hastalık gibi sardı. Hindistan'da Temmuz 2018'de yaşanan bir olayda sahte çocuk kaçırma haberi, bir kişinin ölümü, üç kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştı.

WhatsApp'tan Sahte Habere Karşı Yeni İşlev

Ölümlü olay sonrasında WhatsApp, kullanıcıların bir mesajı başkalarına kaç defa yönlendirebileceğini Hindistan'da sınırlamıştı. Aynı sınırlama, bu senenin başında dünya çapında getirildi. Şimdi bu önlemlere ek olarak WhatsApp'ın resim doğrulama işine başladığı ortaya çıktı.

WABetaInfo'nun keşfine göre resim arama işlevi, herhangi bir resmi yollayarak Google'da benzer veya ilgili resimleri bulmanızı sağlıyor. Google'ın resim arama motorunu kullanan işlev, WhatsApp'ta kendilerine ulaşan resmin gerçek mi, yoksa sahte mi olduğunu anlayabiliyorlar.

WhatsApp'tan Sahte Habere Karşı Yeni İşlev

Yeni araç, WhatsApp'ın 2.19.73 beta sürümünde bulunuyor yani herkese sunulmuyor. İşlevin tüm dünyaya ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Bu gerçekleştiğinde WhatsApp, sahte haberleri azaltma konusunda güçlenmiş olacak.

Okuyucu Yorumları