Wi-Fi Sense işlevi kaldırılıyor!

Windows 10'un faydalı olduğu kadar yanlış anlaşılan bu işlevi, Microsoft'un baltasını yedi!

Tartışmalı işlev kaldırılıyor

Windows 10'un Wi-Fi parolanızı paylaşmaya izin veren işlevi Wi-Fi Sense, yakında Windows 10'dan kaldırılacak. Microsoft'a göre işlev, yeterince kullanılmıyor; buna karşın kodlarını yönetmenin maliyeti oldukça yüksek.

Wi-Fi parolanızı göstermeden de olsa paylaştığı için tartışılan işlev, arkadaşlarınızın evinizdeki Wi-Fi ağına bağlanmasını kolaylaştırmayı amaçlıyordu. İşlevden faydalanabilmek için arkadaşınızın Outlook, Skype veya Facebook hesaplarınızdan birinde arkadaş olarak yer alması yeterliydi. İşlevi kapatmak mümkün olsa da bu durum, bazı kullanıcıların tedirgin hissetmesine yol açmıştı.

Microsoft, işlevi kapatmasının nedeni olarak bu endişeleri değil, işlevin "düşük kullanımını ve düşük talebi" işaret etti. Böylece Windows 10, bazılarımızın faydalandığı işlevlerinden birini yitirmiş oldu.

Windows 10'un yeni önizleme sürümünde Edge web tarayıcısına yönelik gerçek zamanlı web duyuruları ve parmakla kaydırma hareketleri bulunuyor. Bu yapıda Temmuz'da çıkması beklenen Anniversary Update'teki yenilikleri görmek mümkün.

Okuyucu Yorumları