Wii'nin veliahtı Wii 2 yolda!

Nintendo, Wii ile yakaladığı büyük başarının ardından şimdi de Wii 2 için kolları sıvadı.

Nintendo Wii 2 geliyor!

Konsol satışlarındaki artış trendi genel olarak devam ederken, Nintendo Wii liderliği uzun zamandır kimseye bırakmıyor.

Nintendo Wii'nin, konsol yarışında ipi göğüslediğinin bir kanıtı da Wii'nin yok satması. Geçtiğimiz haftalarda Nintendo'dan yapılan resmi açıklamaya göre, Wii konsolununun yılbaşında yok satmasını bekliyor. Açıklamaya göre 2008 yılı için 2.400.000 adet Wii'nin üretilmesi de konsola olan yoğun talebi karşılamaya yetmeyecek.

Wii'nin satış grafiğinin aydan aya artsa da Nintendo da başarısının tadını çıkarmanın yanında yeni konsolu için çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

Forbes'da yer alan habere göre Nintendo, yeni konsolu Wii 2 için düğmeye çoktan bastı. Nintendo'nun başkanı Satoru Iwata'ya göre Nintendo, çok uzun zamandır Wii 2 için hazırlık içerisinde.

Peki Nintendo'nun Wii 2 konsolu kullanıcılara ne gibi yeni özellikler getirecek? Iwata'nın bu konuda yaptığı açıklama pek ayrıntı vermiyor. Ancak Wii 2 için çalışmalara başlandığının altını da çiziyor. Nintendo'nun geliştirdiği her yeni donanım parçasının devrimsel özellikler getirmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Iwata'ya göre, Nintendo için kullanıcı dostu arayüz oldukça önemli.

İnsanların kendilerinden çok fazla şey beklediğini ifade eden ve geliştirilen her yeni donanım için bu beklentileri maksimum düzeyde karşılamayı amaçladıklarını belirten Iwata, bunun pek de kolay bir iş olmadığını ısrarla vurguluyor.

Okuyucu Yorumları