Wii U çok büyük bir yenilikle geliyor

Nintendo, yeni nesil konsolu Wii U'nun Xbox ve PS'ten geri kalmaması için büyük bir yenilik peşinde!

Yeni Wii için dev yenilik

Uzunca bir süredir beklenen Nintedo Wii U hakkında son dönemlerin belki de en büyük açıklaması geldi. Nintendo'nun İcra Müdürü koltuğunda oturan Satoru Iwata'nun yaptığı açıklamaya göre Wii U, tıpkı Xbox Live ve PlayStation Network Online servislerine benzeyen bir yapı sunacak.

Miiverse olarak lanse edilen online ortam, sosyal paylaşımı oyun deneyimi ile harmanlayacak. Şimdilik 2012 yılı sonuna tarihlenen Wii U için geliştirilen bu online sistem sayesinde, kullanıcılar birbirleriyle sürekli irtibat halinde olabilecekler. İstedikleri zaman başka oyuncuların oyunlarına dahil olabilecek olan oyuncular, aynı zamanda da Twitter'a benzeyen bir mesajlaşma sistemi ile düzenli olarak haberleşebilecekler.

Iwata'nın özellikle üzerinde durduğu konulardan bir tanesiyse, Miiverse'in her seviyeden oyuncu ve oyun için kullanıma açık olacağı oldu. Günümüzde bulunan basit çapraz konuşma ve yazışma sistemindense Miiverse, arkadaşlarımız ve hatta oynadıkları oyunlar hakkında direk bilgi verecek. Bu duruma verilecek en güzel örnekse oynanan bir oyun esnasında, oyuncuların hangi seviyede bulunduklarını gösteren mesajlar bırakabilmeleri. Yazılan bu mesajlarsa bir süre sonra diğer oyuncuların oyunlarına yansıyarak anlık çok büyük bir bağlantı sağlayacak. Bu sayede belki de tek başımıza geçemediğimiz bir bölümü geçme fırsatı yakalayacağız.

Sunucular açıldıktan sonraysa yapılacak ilk işin Miiverse'i PC, Mac ve akıllı telefonlar ile uyumlu hale getirmek olacağına değinen Iwata, direk olarak bir iPhone ya da Android uygulaması üzerinde çalışıp çalışmadıkları söylemedi. Şimdilik tek bilinen Miiverse'in cep telefonları üzerinden de bir bağlantı noktasına sahip olacağı.

Okuyucu Yorumları