Wii U'larını güncellerken onu tuğla yaptılar

Yeni oyun konsolu için sunulan bu büyük güncelleme, bazıları için dev bir soruna dönüştü...

Güncelleme "tuğla" yaptı!

Nintendo'nun sekizinci jenerasyon oyun konsolu Wii U, yeni yayınlanan güncellemeyle ilgili ciddi sorunlar yaşıyor. Bir grup kullanıcı, 5GB'lık güncellemenin yeni konsollarını "tuğla"ya çevirdiğini söylüyor.

Sorunun kullanıcıların 5GB'lık dev güncellemenin indirilmesini beklemeden konsollarını kapatması veya indirmeyi atlamaya çalışması nedeniyle yaşandığı söyleniyor. Bununla birlikte bu kullanıcıların çok fazla suçu yok gibi görünüyor: Söylenene göre güncelleme sırasında cihazı kapatmamakla ilgili herhangi bir uyarı veya çok uzun sürebilen güncellemeyi iptal etmek için herhangi bir düğme bulunmuyor.

Nintendo, yaptığı açıklamada bozulan konsollar hakkında herhangi bir şey söylemezken, güncelemenin kullanıcının bağlantı hızına göre uzun sürebileceğini ve sabırlı olunması gerektiğini vurguladı:

"Güncellemeye birçok yeni özellik ve uygulama dahil edildiğinden, ilk kurulum sırasında uzun bir zaman alabilir (bazı kullanıcılarda bu bir saat veya daha fazla sürebilir). Bu süre içerisinde sisteminizi kapatmayın."

Bu arada Nintendo, yeni konsolu için sunduğu hizmetlerden biri olan Miiverse'in de sorunlar yaşadığını onayladı. Şirket, Miiverse'deki sorunları gidermek üzere çalıştığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları