WiiWare: Wii için yeni oyun platformu

Nintendo'nun Wii için geliştirdiği yeni oyun platformu WiiWare farklı imkanlar sunuyor.

WiiWare gerçek oldu

Oyun geliştiricilerin özgürce oyunlar yaratmasını, oyunseverlerin de yaratıcı sürece katılmasını ve birbirinden farklı birçok oyuna kolayca erişmelerini hedefleyen Nintendo, bu yolda önemli bir adım olan yeni oyun platformu WiiWare'i kurdu. WiiWare'de oyun meraklıları için uygun fiyatlarla Wii konsollarına direkt olarak indirilebilecek birbirinden farklı oyunlar sunuluyor.

WiiWare'in kullanımı son derece basit. Wii'nin kablosuz internete bağlandığından emin olduktan sonra Wii Menü'ye girip, Wii Shop Channel'ı seçerek WiiWare'e erişebiliyorsunuz. WiiWare'in kendi menüsünde tercihlerinize göre aramalar yaparak Wii'ye indirebileceğiniz oyunlara ulaşıyorsunuz. Popüler başlıklara bakıp en çok yüklenen oyunlara da yönelebilirsiniz, istediğiniz spesifik türlerde oyunlar için detaylı arama da yapabilirsiniz. Arzu ettiğiniz oyunları, satın alacağınız Wii puanlarını kullanarak Wii'ye yükleyebiliyorsunuz.

WiiWare'de bulunabilen Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King, Pirates: The Key of Dreams ve TV Show King gibi yeni oyunlar, Wii meraklılarının ilgisini çekiyor.

Üreticilerin Wii oyunları geliştirme, kullanıcıların ise oyunlara ulaşma yolunu değiştirecek olan WiiWare; küçük unvanlı ama yaratıcılık seviyesi yüksek geliştiricilerin keşfedilmesine izin veren bir sistem. Oyun geliştiriciler, artık büyük fikirlerini yüklü bir bütçeyi riske etmek gerekmeksizin gerçeğe dönüştürebilecek.

WiiWare'de şimdiden, hayatlarında Nintendo için hiç oyun yaratmamış ya da yayınlamamış oyun geliştiriciler bile potansiyel fikirler üstünde çalışmaya başladı.

WiiWare'de, diğer oyun indirme servislerinden farklı olarak, Nintendo, hangi oyun geliştiricilerin ya da hangi oyunların el üstünde tutulacağına tek başına karar vermiyor. Oyuncu odaklı yapısıyla dikkat çeken platformda, yaptığınız tüm yükleme tercihleri, oyun geliştiricilerin güncel projelerini düzenlemelerinde ve gelecek projelerini şekillendirmelerinde son derece etkili oluyor.

Bilgi için:
Nintendo - 0216 463 76 79

Okuyucu Yorumları