Wikileaks, Anonymous'u kaybetti

Dev hacker grubu Anonymous ve çok tartışılan dev internet sitesinin arasına kara kedi girdi!

Büyük ittifak bozuldu!

Karşı görüşte olduğu platformlara karşı başlattığı siber saldırılarla gündeme gelen Anonymous grubu radikal bir karar aldı. İnternet korsanları, bir süredir korumaya aldığı Wikileaks'i kara listesine aldı. Sebebi ise bir hayli ilginç: Para!

Wikileaks geçtiğimiz günlerde aldığı kararla Küresel İstihbarat dosyalarına ödeme duvarı (paywall) koydu. Bu alandaki dosyalara erişmek isteyenler, bundan sonra siteye belli oranlarda bağış yapmak zorundalar. Pek kullanıcı dostu olmayan bu uygulama Anonymous için bardağı taşıran damla oldu.

Bunun üzerine Anonymous, Julian Assange ve Wikileaks'ten tüm desteğini çektiğini şu ifadelerle belirtti: "Herkese açık olması gereken dosyaların para karşılığı sunulması çirkin ve berbat bir uygulama. Anonymous öfkeli! Anonymous artık kendini Julian Assange ve Wikileaks için tehlikeye atmayacaktır. Wikileaks bu ihanetinden sonra en büyük destekçisini kaybetmiştir."

Anonymous tüm bunlara karşın Wikileaks'e saldırmayacağını da açıkladı. Ne olursa olsun Wikileaks'in sırf bağış uğruna en etkili destekçisini kaybetmeyi göze alması oldukça düşündürücü.

Okuyucu Yorumları