WikiLeaks, CIA'in Hack Araçlarını Apple İle Paylaşacak

Wikileaks, CIA'nın iPhone'ları nasıl heck'lediğini Apple'a ayrıntılarıyla açıklıyor!

WikiLeaks'ten Apple'a jest

WikiLeaks'in CIA'in Siber İstihbarat Merkezi'ne ait 8,000 dokümanı sızdırmasından sonra, Apple yaptığı açıklamada ajansın iPhone'ları hack'lemek için kullandığı açıkları kapattığını bildirdi. Ancak Apple, CIA'in sahip olduğu koda erişmeden, bütün açık ve hataların düzeltilemeyeceğini söyledi. WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange Perşembe günü, sızan 8,000 doküman içinde Apple'ın istediği kodun olmadığını ancak yakında bu kodu şirket ile paylaşacağını söyledi.

Assange, Londra Ekvator Elçiliği'nden şu açıklamayı yaptı: "Elimizdeki verileri teknoloji şirketleri ile paylaşmaya karar verdik, böylece daha fazla teknolojik detaya sahip olacak olan şirketler daha hızlı şekilde yamalar geliştirip yayınlayabilecekler. Elimizdeki materyali etkin şekilde tehlikesiz hale getirdikten sonra daha fazla detayı paylaşmayı planlıyoruz."

Perşembe günü sızan verileri alan Apple mühendisleri, hemen işe koyularak CIA'in bulduğu açık ve hataları araştırmaya başladı. Apple, bulduğu bir çok açığı iOS güncellemeleri ile hemen kapattı.

Apple, Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında: "Yaptığımız ilk analize göre bugün sızan sorunların çoğunu en son yayınladığımız iOS güncellemesi ile çözdük. Henüz çözülemeyen sorunlar üzerine de hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz." dedi. "En son güvenlik önlemleri için müşterilerimize her zamanki gibi işletim sistemlerini güncel tutmalarını öneriyoruz."

WikiLeaks'ten gelecek olan, CIA'in kullandığı hack araçları sayesinde Apple geride kalan diğer güvenlik açıklarını da ortadan kaldıracaktır. Apple tüm açıkları kapadıktan sonra, WikiLeaks kodu açık olarak paylaşmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları