Wikileaks Sızdırıcısı Chelsea Manning Artık Serbest!

Wikileaks'e askeri belgeleri sızdırdığı gerekçesi ile 7 yıldır tutuklu olan isim Chelsea Manning için beklenen haber geldi!

Beklenen haber nihayet geldi!

Wikileaks sızdırıcısı Chelsea Manning (eski adı ile Bradley Manning) kısa bir süre önce özgür bir kadın olarak ilk adımlarını attı. Manning için, Wikileaks'e sızdırdığı bilgiler sebebiyle casusluk ve düşmana yardım etme suçlamaları ile 35 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Manning, 7 yılı aşkın bir süredir pamaklıkların ardındaydı.

Çok tartışılan ABD askerinin cezasının büyük bir kısmı Başkan Obama tarafından Ocak ayında affedilmişti.

Bu hikayenin diğer kısmı ise Wikileaks kurucusu Julian Assange'i içermekte. Ocak ayında Wikileaks, eğer Manning Başkan Obama tarafından affedilirse Assange'in ABD'ye teslim olmayı kabul edeceğine dair bir tweet yazmıştı. Assange, Wikileaks üzerinde yayınlanan Afganistan ve Irak savaşlarını içeren gizli askeri belgeler nedeniyle, ABD'ye adım attığı anda tutuklanacak.

Wikileaks'in Twitter sayfasına bakıldığında Manning'e büyük bir destek sunulduğu görülebiliyor ancak Assange'in teslim olmasına dair bir açıklama söz konusu değil. Assange, neredeyse beş yıldır Ekvador elçiliğine sığınmış bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları