Wikipedia'da çifte standart

Özgür ansiklopedi Vikipedi'nin İngilizce sürümünde Ermeni soykırımı bölümü değiştirilemiyor.

Çifte Standart

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan ve özgür ansiklopedi olarak nitelendirilen Vikipedi'nin İngilizce versiyonunda Ermeni soykırım iddialarının yer almasına ve bunlarla ilgili ekleme ya da düzeltme imkanı verilmemesine tepki göstererek,"Sitedeki Ermeni yalanlarıyla ilgili olarak, kullanıcılara değiştirme ve ekleme yetkisi verilmesi için elektronik mektup kampanyası başlattık" dedi.

Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet kullanıcıları tarafından ortaklaşa hazırlanması nedeniyle değişik bir ansiklopedi olan Vikipedi'nin en büyük özelliğinin, internete bağlı bilgisayarı olan herhangi bir kişiye tüm sayfalara ekleme, çıkarma ve düzeltme yapabilmesi olanağı sunması olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Birçok dilde yayın yapan sitenin en çok ilgi gören İngilizce versiyonunda, soykırım yalanlarıyla ile ilgili bilgi taraması yaptığınızda Vikipedi ilkesine tamamen aykırı bir durumla karşılaşıyorsunuz. Sitede Ermeni meselesinin bütün maddeleri diaspora tezlerini ihtiva ederken, Türk tezlerine hiçbir şekilde yer verilmemiştir. Kaynakça bölümü bile tamamen sözde soykırım savunan uydurma bilgilerden oluşmuş eserlerden ibarettir."

Site kendi prensiplerini çiğniyor

Site kendi prensiplerini çiğniyor

Sitenin temel prensibinin, her hangi bir konuyla ilgili internet kullanıcılarına bilgi ekleme, çıkarma ve düzeltme olanağı sunması olduğunu anlatan Eğilmez, sitenin İngilizce servisine giren milyonlarca insanın Ermeni meselesi hakkında tamamen yanlış bilgilendirildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi: "Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan site, kullanıcılarına her konuyla ilgili bilgi ekleme, çıkarma veya düzeltme imkanı sağlarken, Ermeni yalanlarının yer aldığı konu başlıklarında bu imkanı sunmuyor. Ermeni yalanlarına düzeltme veya ekleme yapamıyorsunuz. Site sadece Ermeni diasporasının tezlerini kullanıcılarına sunuyor. Bu, Türk milletine karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır."

Destek bekliyoruz

Sitenin bu haksızlığına karşı elektronik posta kampanyası başlattıklarını açıklayan Eğilmez, "Ermeni yalanlarının yer aldığı maddelere düzeltme hakkı verilmemesini protesto etmek için sitenin editörlerinin ([email protected]) adresine mektup göndermeye başladık. Vatandaşlarımızın da bu konuda bize destek vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: A.A.

Okuyucu Yorumları