Wikipedia'dan 5000 sayfalık ansiklopedi!

Wikipedia, internetin ardından şimdi de 5000 sayfalık gerçek bir ansiklopediyle karşınızda...

Wikipedia kağıda döndü!

İnternet dünyasının bilinen en büyük ansiklopedisi olan Wikipedia, dünyanın her yerinden yüzbinlerce kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor ve yükseliş trendi uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

İnternetin bir numaralı ansiklopedik kaynağı olmayı başaran Wikipedia, bununla da yetinmemiş olacak ki, geçtiğimiz günlerde 5000 sayfalık elle tutulur gerçek bir ansiklopediyle kullanıcılarının karşısına çıktı. Tamamen gönüllü yazarların metinlerinden oluşan Wikipedia ansiklopedisi, 437 farklı makaleyi içeriyor.

Rob Matthews isimli bir grafik tasarımı öğrencisi tarafından hazırlanan Wikipedia ansiklopedisiyle ilgili medya ve basın organlarına demeç veren Matthews, internet ansiklopedisiyle klasik ansiklopedileri aynı format altında okurlara sunduklarını ifade ediyor.

Wikipedia'da çok tutulan makaleleri 5000 sayfalık Wikipedia ansiklopedise ekleyen 22 yaşındaki Matthew, kitaptaki bu makalelerin kalite, doğruluk ve tarz bakımından Wikipedia'nın en gözde makalelerinin arasından seçildiğine vurgu yaptı.

Okuyucu Yorumları