Wikipedia'yı sanal bir evrene dönüştüren Wikiverse

Bu site sayesinde Wikipedia'daki maddeler, sanal bir evrendeki yıldızlara dönüşüyor!

Wikipedia'ya bir de bu gözle bakın!

Wikipedia'da "maddeler" arasında zıplayarak zaman öldürmek yeterince keyifli; ancak Wikipedia'yı bir evrene dönüştüren bu site eğlencenizi katlayabilir.

wikiverse.io, birbirine bağlı konuları yıldız yığınları olarak gösteriyor. Yıldızlardan birine tıkladığınızda ise makalenin arayüz içinde açıldığını görüyorsunuz. Yıldızların her biri, ilgili maddelere görsel olarak bağlandığından, gerçek Wikipedia sitesinde dolaşır gibi dolaşabiliyorsunuz.

Wikiverse, 2014'te WikiGalaxy adıyla yayınlanan Chrome deneyinin yenilenmiş bir sürümü. Fransız bilgisayar bilim adamı Owen Cornec tarafından tasarlanan site, maddeleri "daha çekici bir yolla" göstermeyi amaçlıyor. Yeni sürümün eskisinden çok daha renkli olduğu söylenebilir. Cornec, başlangıçta yıldızları süper-kategorilere göre renklerle kodlamak istediğini, ancak süper-kategori sayısının çok fazla olmasından dolayı bunu yapamadığını söylüyor. Cornec renkleri bunun yerine yıldız kümelerini birbirlerinden ayırmak için kullanmış. Wikiverse'in selefinden daha hızlı çalıştığı da söylenebilir.

Wikipedia'da dolaşmak size sıkıcı gelmeye başladıysa veya bilgi içinde dolaşmanın daha eğlenceli yollarını arıyorsanız, Wikiverse'e buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları