Wildcard: Mobil sörfü değiştiren uygulama!

Eğer cep telefonundan internete girmek eziyete dönüşüyorsa, bu yeni uygulama tam size göre!

İnternet eziyet olmasın!

Mobil cihazlarla web'de sörf yapmak zorlayıcı bir deneyime dönüşebiliyor zira telefonların internet bağlantı hızları ve güçleri ağır web sitelerini yüklemek veya web sayfalarına iliştirilmiş kodları çalıştırmak için yeterli olmayabiliyor.

Şimdi yeni bir uygulama, mobil cihazlardan sörf yapmak isteyenlerin işini kolaylaştıracak yepyeni bir yöntemle ortaya çıktı. Wildcard isimli uygulama, her web sitesini bir "karta" dönüştürerek ve hızlandırarak yüklemesiyle büyük beğeni topluyor. Wildcard aslında sadec "şekil" yapılmış bir web tarayıcısı değil. Uygulama web sayfalarını yüklerken sayfanın önemli verilerini alıyor, sayfayı ağırlaştıran kodları yüklemiyor. Yani CSS, HTML verilerinin bir çoğu telefona yüklenmiyor. Bunun yerine sayfadaki metin ve görseller, hyperlink'ler alınıyor, bu veriler Wildcard'ın standart fontları ve formatı içinde görüntüleniyor. Böylece kullanıcılar, web'de sörf yaparken aradıkları veriye, bilgiye, sayfaya kolayca ulaşıyor; Wildcard'ın zenginleştirilmiş görsel formatı içinde sayfaları hızlıca gezebiliyorlar ama bu sırada yüklemeyi yavaşlatan sorunlardan arınmış oluyorlar.

Uygulama şimdilik sadece iOS için, ABD App Store'dan indiriliyor. Android uygulaması içinse henüz net bir bilgi yok.

Wildcard uygulaması, kendini yeterince tanıtabilirse büyük ilgi görecek potansiyele sahip. Bakalım bir devrim yaratabilecek mi, yoksa kaybolup gidecek mi?

Okuyucu Yorumları