Win 7 için karmaşık reklam politikası

Microsoft'un Windows 7 reklamları için uygun gördüğü ve görmediği TV dizileri şaşırtıyor...

Karmaşık Win 7 politikası!

Family Guy'daki içeriği uygun bulmayan Microsoft'un, içinde uyuşturucu, şiddet, seks ve tuvalet mizahı bol bol bulunan South Park'a reklam vermesi özellikle Amerikalı izleyicileri şaşırttı.

Microsoft, Family Guy'un özel bir bölümünün içinde Windows 7 reklamı yapacaktı. Geleneksel bir reklamdan farklı tasarlanan reklam fikri geçtiğimiz günlerde rafa kaldırıldı. Yapılan bölümü izleyen Microsoft yetkilileri tipik Family Guy esprilerini sevmedi. Sağırlar, soykırım, kadın hijyeni, ensest gibi konularda esprileri Microsoft, Windows markasına uygun bulmadı.

Los Angeles Times'a göre Microsoft bu tarz esprilerin yer aldığı başka televizyon programlarına reklam veriyor. Times'a göre Microsoft "Two and a Half Men"in son sezonu için 4 milyon dolar harcadı. Bu dizide de ırkçı veya cinsel içerikli espriler yer alıyor.

Microsoft'un reklam verdiği bir diğer dizi olan "Breaking Bad", kanser olduğunu öğrendikten sonra uyuşturucu satmaya başlayan bir öğretmeni konu alıyor. "Nip Tuck" seks dolu bir dizi, "Rescue Me" de belden aşağı esprilerle dolu. Family Guy için de bir kanalda 3.2 milyon dolar, bir diğerinde 1.4 milyon dolar harcayan Microsoft'un dizileri neye göre uygun bulup bulmadığı anlaşılamıyor.

Okuyucu Yorumları