Win 7'nin yenilikleri nasıl ortaya çıktı?

Windows 7'deki yeniliklerin hepsinin bir nedeni var: Bakın hangi özellik nasıl ortaya çıktı...

Win 7'deki yenilikler...

Microsoft, Windows 7'yi geliştirirken oldukça kapsamlı bir araştırma yürüttü. Test kullanıcıları ile yapılan deneylerde, her bir kullanıcının bilgisayarını kullanırken, neyi niye yaptığını keşfetmek için özel çaba harcandı. Ve bu çalışmalarda ortaya çıkan veriler ışığında Windows 7 ile ortaya çıkan bazı yenilikler üretildi. İşte yeni sistemin bazı yenilikleri ve nasıl ortaya çıktıkları...

Görev çubuğunda yer alan simgelerin sırasına kullanıcının karar vermesi.
Test aşamasında Microsoft, kullanıcıların zaman zaman bir program açıp, açar açmaz kapattıklarını ve sonra hemen başka bir program açtıklarını tespit etti. Bunun sebebi görev çubuğundaki simgelerin kullanıcıların alıştıkları şekilde dizilmemiş olmasıydı. Bu yüzden kullanıcılar sık sık yanlış bir simgeye tıklıyorlardı.

Görev çubuğuna sağ tuş ile tıklayınca çıkan hızlı erişim menüsü.
Microsoft aslında, kullanıcıların bunu zor bulacağını düşündüğü için karşıydı. Ama test aşamasında pek çok kullanıcının simge ve çubukların tam olarak ne iş yaptıklarını anlamak için sağ tuşu kullandıkları ortaya çıktı.

Bir pencereyi sağa, bir pencereyi sola sürükleyerek ikisini yan yana ekranı kaplamasını sağlamak.
Microsoft ilk önce kullanıcıların pencereleri sürükleyip, boyutlarını değiştirmekle neden bu kadar vakit harcadıklarını anlayamadı. Ama devam eden araştırmalar sonucunda kullanıcıların basit bir şekilde iki dokümanı yan yana görerek karşılaştırmak istedikleri ortaya çıktı.

Ve diğerleri

Ve diğerleri
Belli tipteki dosyaları yönetmek Windows 7 ile daha kolay

Sabit disklerin içerisindeki farklı dosyaların kısa yollarına sahip sanal klasörler.
Vista kullanıcılarının alışkanlıklarından Microsoft, insanların resim ve müzik dosyalarını Microsoft'un önceden oluşturduğu klasörlere koymamayı tercih ettiğini gördü. Buna rağmen kullanıcıların dosyalarını daha düzenli tutabilmeleri için Microsoft, sanal klasörler uygulamasına gitti.

Bir pencereyi sallayarak, diğer pencereleri küçültmek.
Microsoft, çoğu kullanıcının sık sık 10 veya daha fazla açık pencere ile çalıştığını tespit etti. Çok pencere ile çalışırken kullanımı kolaylaştırmak için sallayarak küçültmek, Microsoft'un bu konuda geliştirdiği yöntemlerden biri.

Fareyi ekranın sağ alt köşesine götürerek tüm açık pencereleri saydamlaştırmak ve tek bir tıklama ile hepsini küçültmek.
Bu da yine çok pencere ile çalışmayı kolaylaştırmak için geliştirilen özelliklerden biri fakat buradaki ilginç nokta, Microsoft'un bu özelliği hiç duyurmamış olması. Microsoft'un kullanıcı tecrübesi ile ilgili geliştirmeler üzerine çalışan uzmanı Sam Moreau bu özelliği duyurmamış olmasını; "Kullanıcıların sistemi kendi balarına keşfetmelerini de istiyoruz" diye açıkladı.

Okuyucu Yorumları