Win 7: "Tarayıcı seçim ekranım nerede?"

Win 7'nin tarayıcı seçim ekranı başka bahara mı kaldı? İşte Win 7 ile birlikte ortaya çıkan gerçek!

"Seçim ekranım nerede?"

Hatırlanacağı gibi Microsoft, 'bundle' ürünlerin haksız dağıtımıyla ilgili olarak suçlanmış; Avrupa Birliği tarafından tarayıcı seçim ekranı sunması konusunda uyarılmıştı. Microsoft ise, Avrupalı Win7 kullanıcılarına 'Hangi web tarayıcısını kullanmayı tercih ettiklerini' sormayı kabul etmişti. Ancak MS'in, kararını dikkate aldıklarını bildirmekle birlikte, yasal bir anlaşmanın yokluğundan yararlanarak, verdiği sözü henüz tutmadığı bildiriliyor.

Anlaşma yasallaşırsa Microsoft'un, tarayıcı seçim ekranını "Windows Update" ile birlikte Windows 7, XP ve Vista kullanıcılarına dağıtacağı tahmin ediliyor. Bu uygulama ile Internet Explorer'ı varsayılan tarayıcıları olarak belirleyen kullanıcılar, popüler ağ tarayıcıları arasında seçim yapabilecekleri bir ekrana götürülecekler. Ancak bu konuda da tarayıcı üreticisi Opera ; Adobe, Oracle ve IBM'den oluşan bir kısım bilişim lobisinin itirazları var. Microsoft'un duyurduğu örnek seçim ekranının 'kullanışsız, yanlış yönlendirici ve tehdit edici' olduğunu belirten yetkililer, Microsoft'un 'işleri zora sokmak için elinden gelen kurnazlığı yaptığını' iddia ediyorlar.

Seçim ekranının zorunlu hale gelmesi, ancak tarayıcı üreticilerinin ve kamuoyunun desteğiyle mümkün olabilecek. Bu da demek oluyor ki karar, en azından şimdilik, Kasım ayının ortalarına kadar ertelenmiş durumda.

Okuyucu Yorumları