Win 7'yi beklerken sisteminizden olmayın...

Windows 7'yi beklerken mevcut sisteminizden olmayın; tehlike saçan bu e-postalara dikkat edin...

Sahte MS tehlike saçıyor!

Son zamanlarda Microsoft'un kullanıcılara gönderdiği e-posta sayısında bir artış oldu. En azından durum görünürde böyle. Microsoft'un TechNet bültenleri gibi görünen ve içeriğinde Microsoft ürünlerinin güncellemelerine ait bilgiler bulunan bu e-postalar aslında Microsoft tarafından gönderilmiyor. Bir grup bu taktiği kullanarak sizi kendi istedikleri bir adrese yönlendirme ve buradaki uygulamayı bilgisayarınıza kurmak için kandırmaya çalışıyorlar. Tabi bunda en büyük etken, Windows 7 ve henüz tüm dillerde yayınlanmayan Vista SP2'ye duyulan büyük merak...

E-postaların ve içerisinde yer alan bağlantının son derece güvenli görünüyor olması ise bu yeni tehlikenin ardındaki grubun en büyük silahı. Şimdiye kadar binlerce kullanıcının bu tuzağa düştüğü ve içeriği henüz bilinmeyen bu uygulamaları bilgisayarlarına kurdukları tahmin ediliyor.

Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı ama şimdilik tüm kullanıcıların Microsoft'tan geliyormuş gibi görünen e-postalara karşı çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Okuyucu Yorumları