Win 7'yi farklı kılan ufak br detay daha...

MS şefi Steve Ballmer'dan, Windows 7'nin gözden kaçan küçük bir özelliği hakkında ilginç açıklama...

Windows 7'nin farkı...

Windows 7 ile Microsoft işletim sistemi geliştirme ekibi ilk kez Bill Gates'in gözetimi olmadan büyük bir projeye imza atmış oluyor. Görünüşe göre Microsoft'un patronu Steve Ballmer, firmanın kurucusu ve eski yazılım mimarı olmadan ortaya çıkan işten fazlasıyla memnun. "Harika bir iş oldu" diye konuşan Ballmer sözlerini; "Üstelik Bill'in liderdiği olmadan ekip tarafından yönlendirilen bir takım çalışması ile gerçekleştirildi. Ve biliyor musunuz Windows 7 ile ilgili çok iyi hislerim var. Ama önce başladığımız işi bitirmeliyiz" diye sürdürdü. Gerçekten de Windows 7 şimdiye kadar büyük oranda olumlu eleştirilerle karşılandı.

Geçtiğimiz Temmuz'da Microsoft'taki günlük işinden ayrılan Bill Gates artık eşi ile birlikte kurdukları yardım derneğinde daha aktif bir göreve sahip. Bill Gates'in Microsoft'taki sorumlulukları ise Steve Ballmer, yazılım mimarisi uzmanı Ray Ozzie ve araştırma ve strateji yöneticisi Craig Mundie tarafından paylaşıldı. Ballmer; "Üçümüzün teknoloji liderliği konusunda yaptıklarımız Bill'in yöntemlerinden kesinlikle farklı" diye konuştu.

Gates'in bu süreç boyunca işlerine hemen hemen hiç karışmadığını da ekleyen Ballmer, "ama isteseydi söylerdi çünkü o Bill, Microsoft'un kurucusu" dedi.

Bill Gates'i özlediklerini de söyleyen Ballmer, "Herkes onun geri dönmesini isterdi" dedi ve ekledi; "yine de bana kalırsa herkes daha fazla sorumluluk alabildiği bu yeni ortamdan memnun".

Okuyucu Yorumları