Win 8 başarılı olursa, yeni CEO o olabilir!

Eğer Windows 8 başarılı olursa, Microsoft'ta büyük bir deprem de yaşanabilir...

Windows 8 başarılı olursa...

Windows 8'in tanıtıldığı görüntülerde ve Windows 8'le ilgili blog yazılarında sıkça karşılaştığımız Windows Bölümü başkanı Steven Sinofsky, yeni bir iddiaya göre Windows 8 başarılı olursa, CEO konumuna yükseltilebilir.

Router'ın raporuna göre Ignition'dan (eski Microsoft çalışanları tarafından kurulan bir risk sermayesi grubu) Frank Artale, Sinofsky'nin Steve Ballmer'ın yerini alacak "teknoloji yeteneklerine", "gösteriş ve şovmenliğe" sahip olduğunu söyledi.

Steven Sinofsky Microsoft'a ilk olarak 1989'da katılmış ve kuruculardan Bill Gates'in teknik yardımcılığına yükselmişti. Sinofsky, Microsoft Office takımını da yönetmiş ve Office 2003 ve Office 2007'nin başarısında önemli rol oynamıştı. Sinofsky, 2006'dan beri Windows takımında ve 2009'dan bu yana Windows'un başında bulunuyor.

Sinofsky'ye yapılan eleştiriler de var. İsmi açıklanmayan eski bir Microsoft yöneticisine göre Sinofsky, Gates'in zekâsına ve Ballmer'ın analitik yeteneklerine sahip değil. Ancak ortak olarak kabul edilen görüş, Windows 8'in başarılı olması halinde Sinofsky'nin Microsoft'un bir sonraki patronu olacağı.

Okuyucu Yorumları