Win 8'deki bu yenilik her şeyi değiştirecek!

Windows 8, ilk kez masaüstüne getireceği bu özellik ile PC'lerde her şeyi baştan yazabilir!

Windows 8'deki dev fark!

Yönetimi nispeten daha zor olan ve güvenlik sorunları içeren geleneksel Windows PC'si satışları düşüşte. Ancak şu an farklı bir alternatif olmadığından Windows ile yaşamak zorundayız. Windows XP ve Vista'nın uzun vadeli açıkları Windows 7 ile giderildi. Peki Windows 8'e geçmemiz için bizi ikna edebilecek bir neden var mı?

Bu sorunun cevabı, Windows 8'in son yapısında ortaya çıkan Hyper-V 3.0 olabilir. Denetim Masasında bulunabilen özellik, işletim sistemi üzerinde bir misafir olarak değil yalın bir şekilde çalışan sanallaştırma katmanı. Hyper-V şimdiye dek sadece Windows Server'ın bir parçasıydı ve masaüstü Windows'a sunulması her şeyi değiştirecek.

Bu büyük değişikliğin nedeni, masaüstü sanallaştırması için en iyi çözümün sunulacak olması. Bugün yaygın olarak kullanılan sanallaştırma modeli VDI'da Windows istemcileri, sunucu üzerindeki veri merkezlerinde, sanal makineler üzerinde çalışıyorlar. VDI merkez bir yönetim ve güvenlik sağlıyor, ancak büyük ölçüde sunucu donanımına, bant genişliğine ve sürekli bir bağlantıya bağımlı ve bu da taşınabilirliği ortadan kaldırıyor.

İş kullanımında nasıl rahatlık sağlayacak?

İş kullanımında nasıl rahatlık sağlayacak?

Windows 8'de var olacağını düşündüğümüz istemci rolündeki Hyper-V ise, sunucu yerine istemci üzerinde bir sanal Windows masaüstü olarak çalışıyor. Bu sayede kullanıcılar, bir sunucuya bağlı olmadan Windows sanal makinelerini yanlarında, tablet veya dizüstülerinde taşıyabilir ve bu sırada VDI'nın güvenlik ve yönetim özelliklerinden faydalanmak mümkün olabilir. Bu durumda sunucu bileşeni, varolan VDI sunucularından çok daha az güce sahip olabilir - çünkü sadece dosyaları ve kullanıcı ayarlarını yedekleyecek, masaüstü sanal makinelerini çalıştırmayacaktır.

IT için sağlanacak önemli bir avantaj, son kullanıcı donanımının yönetimine gerek kalmayacak olması, sadece üzerinde indirildiği indirilen iş sanal makinesinin buna ihtiyaç duyacak olmasıdır. Yani kullanıcılar kendi bilgisayarlarını satın alabilir ve iş sanal makinelerini çalıştırabilirler. Firewall, yazılım dağıtımı, antivirüs ve diğer yönetim araçları ve şifreleme, hypervisor üzerinde çalışabilir.

Okuyucu Yorumları