Win 8'li tabletlerin, iPad'i böyle geçebilir!

Win 8'li tabletler bir türlü yıkılmayan iPad krallığını yıkabilir mi? İşte bunu sağlayacak 10 şey!

Windows 8 iPad'i yıkabilir mi

Windows 8'li tabletlere hiç olmadığımız kadar yakınız. Metro arayüzü ve uygulamaları, ikiye bölünebilen ekran ve çok daha fazlasıyla Windows 8 ilgi çekici bir işletim sistemi. Tabletlerde nasıl bir deneyim sunduğunu göreceğimiz günü ise iple çekiyoruz. Windows 8'li tabletler piyasaya sürüldüğünde büyük ihtimalle iPad 3 piyasada olacak. Peki Windows 8, iPad 3'ü nasıl geçebilir? İşte bunun 10 yolu:

1. Kurumsal müşteriler: iPad iş amaçlı olarak kullanılıyor olsa da, Apple kurumsal piyasayı özellikle hedef almıyor. Bu piyasa, Microsoft'un yakından tanıdığı dev bir alan ve Microsoft için büyük bir avantaj sağlayabilir.

2. Yeni Office: Microsoft Office, özellikle kurumsal alan için Windows'un en önemli parçalarından biri olmaya devam ediyor. Office'in ARM ve Intel tabletler için sunulacağından emin olabilirsiniz.

Melez tabletler

Melez tabletler

3. Melez tabletler: Asus Eee Pad Transformer Prime veya Lenovo IdeaPad Yoga gibi çift işletim sistemli ve çift modlu donanıma sahip tabletler ilgi çekici olabilir. Oyun ve iş modu arasında kolaylıkla geçiş yapmaya izin veren tabletler, onları odak noktası haline getirebilir.

4. Çift modlu makineler: iPad kendi alanında oldukça iyi bir cihaz, ancak bir masaüstü cihazı değil. Burada bir fırsat olduğunu düşünen Microsoft ise, Windows 8'li bir tableti istasyona yerleştirdiğinizde, onu bir Windows PC'sine dönüştürerek klavye ve farenizle yönetmenize izin vermeyi planlıyor. Bu esneklik, Microsoft için önemli bir avantaj sunabilir.

5. Metro arayüzü: Metro arayüzünü kullanan hemen hemen herkes onu beğeniyor.

6. SkyDrive: Windows ID'niz yoluyla hangi cihazın başında olursanız olun, ayarlarınız ve tüm dosyalarınız sizinle olacak.

Cihazlar arası "ışınlama"

Cihazlar arası

7. Cihazlar arası "ışınlama": Microsoft'un Windows 8 ve Windows Phone 8 gibi Windows cihazları arasında "ışınlama" özelliği üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu sayede herhangi bir kablosuz bağlantı üzerinden içerik göndermek mümkün hale gelecek.

8. Yan yana çalışan uygulamalar: iPad ve Android'deki tek uygulamaya yoğunlaşma özelliği, genel olarak iyi bir şey. Ancak iki işi aynı anda yapmak isterseniz durum zorlaşabiliyor. Windows 8 ise iki farklı uygulamayı yan yana görmenize izin veriyor.

9. Nokia tabletler: Donanımıyla ünlü Nokia'nın ilgi uyandıran bir tabletle ortaya çıkması olası görünüyor.

10. Daha geniş seçenek: Apple'ın iPad'deki kalitesine, fiyat etiketine ulaşmak zor olsa da herkes iPad'den hoşlanmıyor. Dolayısıyla piyasada Apple olmayan cihazlar için geniş bir alan bulunuyor.

Okuyucu Yorumları