Win Mobile 7 ile bizi neler bekliyor?

MS ağzını sıkı tutuyor ama ipuçlarını takip etmek yeterli: Yeni Windows Mobile 7 neler sunacak?

İşte Win Mobile 7!

Microsoft'un iPhone en ciddi yanıtı olarak değerlendirilen Windows Mobile 7 (WM7) işletim sistemi konusunda hala pek çok bilinmeyen var. Bunun sebebi ise bilişim devinin bu konuda çok açık davranmıyor olması. Fakat bazı ipuçlarını takip edince, yeni mobil işletim sistemi hakkında biraz daha detaylı bilgiler edinmek mümkün. Örneğin Microsoft'un Danimarkalı bir iş ortağının yayınladığı tarihe göre WM7 2010 yılının Nisan'ın da resmen piyasada olacak.

Microsoft mühendislerinin internet üzerinde içerikleri yarı açık olan sitelerde yaptıkları bazı konuşmalardan anlaşıldığı kadarıyla WM7, MEMS olarak da adlandırılan Micro-Electro-Mechanical Sistemleri'ni kullanacak. MEMS sayesinde ise bulunduğunuz konumun tespitini sağlayan uygulamaların ve haritaların yeni sistemde yer alması çok muhtemelen.

Windows Live ID sisteminin de entegre edilmesi beklenen WM7'de ayrıca video konferans görüşmelerinin desteklenmesi için de çalışmalar sürüyor. Eğer bu gerçekleşirse Windows Mobile rakiplerine göre önemli bir avantaja sahip olabilecek.

Okuyucu Yorumları