Winamp'ı "yedirtmediler!"

Geçtiğimiz Cuma günü "ölmesi" gereken Winamp, ölüm haberi yerine iyi bir haberle ortaya çıktı!

Winamp'ı "yedirtmediler!"

AOL, bir ay önce artık Winamp'a teknik destek vermeyeceğini ve daha fazla güncellemeyeceğini açıklamıştı. Yazılım dünyasında bunun anlamı, o yazılımın ölmesi...

Ancak AOL hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Kimsenin artık önemsemediğini düşündüğü Winamp'ın ölümüne karşı yoğun bir tepki oluştu. Açık kaynak kodunu destekleyen kurumlar Winamp'ı kendilerinin destekleyeceğini duyurdular. Hatta Bill Gates bile, Microsoft'un Winamp'ı alabileceğinden bahsetti.

İşte bu şartlar altında AOL, yaptığı hatanın farkına varmış gibi görünüyor: Çok büyük bir seven kitlesi olan Winamp gibi büyük bir markayı kenara atmaya kalktığı için pişman olarak, Winamp'ı öldürmeyeceğini açıkladı. Ancak AOL, Winamp'ı geliştirmeye devam etmemekte kararlı; sadece markayı sağlam bir yere satmaya karar vermiş durumda. Aslında Winamp'ın 20 Aralık Cuma günü "kapatılması" gerekiyordu. Ancak AOL yaptığı açıklamada, Winamp'ı satmak üzere potansiyel müşterilerle görüştüğünü açıkladı.

Bakalım, "offline müzik" çağından bu yana herkesin kalbini fetheden bu efsanevi müzik çaların yeni sahibi kim olacak; kaderi ne olacak?

Okuyucu Yorumları