Wind Netbook ile daha uzun batarya ömrü

MSI, yeni Wind Netbook serisi ile kullanıcıları daha uzun süre prizlerden uzak tutmaya niyetli!

Şarjı 7 saat dayanıyor!

Notebook kullanıcıları için batarya ömrü son derece önemlidir. MSI da yeni jenerasyon Wind Netbook'larını bundan böyle 6 hücreli bataryalarıyla beraber satışa çıkarmayı planlıyor.

Micro-Star International (MSI) tarafından yapılan açıklamada tüketicilerin dilerlerse 3 hücreli bataryaya sahip olan modelleri de tercih edebileceği belirtilirken, 6 hücreli bataryayı içerisinde barındıran modellerin de önümüzdeki haftalarda satışa sunulacağı vurgulandı.

Ancak kullanıcılar her ne kadar uzun batarya ömrünü tercih etmek istese de, 6 hücreli olan bu bataryalara sahip modellerin 3 hücreli bataryaya sahip olan modellere göre nispeten daha ağır olacağını da eklemek gerekiyor. 3 hücreli batarya tek başına yaklaşık 1 kg ağırlığındayken, 6 hücreli olanlarda ise bu ağırlık 1.2 kg'a kadar ulaşıyor.

MSI'ın wb sitesinde yer alan bir başka açıklamaya göre ise Wind modellerinin bir kısmı Windows XP yerine Suse Linux işletim sistemiyle beraber vitrindeki yerini alacak.

4 ila 7 saat elektriksiz çalışabilen 6 hücreli bataryaya sahip Wind Netbook'ların Ağustos ayı içerisinde satışa sunulması öngörülüyor.

Okuyucu Yorumları