Windows 10, 2016'da yükselecek...

Tahminlere göre Windows 10, 2016 yılında ciddi bir kullanım artışı ile karşılaşacak!

Windows 10 kullanımı artacak!

Gartner'ın tahminlerine göre 2016'nın ilk altı ayı içerisinde Windows 10 pilot sunumlarında artış yaşanacak.

Yılın devam eden sürecinde çoğu firma, kurulumlarını genişletmiş olacaklar ve Gartner, bunların yarsının bir çeşit ürün kurulumuna 2017'nin başlarında başlamalarını ve 2019'da geçişlerin tamamlanmasını hedeflemelerini beklemekte.

Gartner'ın söylediğine göre bu durum, Windows 7, Windows 8 ve Windows XP'nin izinden giderek Windows 10'un Microsoft'un en yaygın kullanılan işletim sistemi haline dönüşmesini sağlayacak.

Ancak bunun, Microsoft'un duymak istediği şey olup olmadığı belli değil. Windows XP ve Windows 7, sürücü standartlarını belirleyen sistemler oldular ve kullanıcıları, Microsoft'un sunduğu daha yeni yazılımlara geçmeye ikna etmek neredeyse imkansız bir hâle dönüştü.

Microsoft, Windows 10 için önümüzdeki iki yada üç içerisindeki hedefi bir milyar cihaz olarak belirledi. Microsoft CEO Satya Nadella, Ekim ayında kurduğu cümlelerde, 110 milyon cihazın Windows 10 ile çalıştığını söylemişti.

Windows 10'un tüketici tarafındaki kullanımını arttıracak olan özelliklerin arasında ise, bedava, 12 aylık güncellemeler, geniş bir cihaz grubu için bağlanılabilir olması ve OTA yüklemeleri konusunda sunduğu avantajlar bulunuyor.

Gartner'in söylediğine göre geçişleri arttıracak etkenlerin arasında Windows 7 için desteğin Ocak 2020 tarihinde sona ermesinin beklenmesi ve Windows 10'un muhteşem uygulama uyumluluğu bulunuyor. Bunların yanı sıra tabletler ve 2in1 cihazlar için biriken talep, artışı destekleyecek.

Araştırma yardımcı başkanı Steve Kleynhans, yaptığı açıklamada 2015 yılının sonuna kadar işletim sistemine tanıdık olacak olan on milyonlarca insan olacağını söylüyor. Kleynhans, işletmeler için geçiş sürecinin Windows 7'nin altı yıl önce yaşadığına göre daha hızlı olmasını beklediklerini söylüyor.

Windows 10, Microsoft tarafından Temmuz ayında yayımlanmıştı. Bedava güncellemeler olarak bakıldığında ise, bazı Windows 7 ve 8 kullanıcıları, yükseltme işleminin gönüllü olmaktansa, Windows 10'un kendisini PC'ye zorla yüklemesi sonucunda olduğu konusunda şikayet etmektelerdi.

Okuyucu Yorumları