Windows 10 Anniversary Update sizi unuttu mu?

Windows 10'un yıllık güncellemesi, aradan geçen zamana rağmen henüz size uğramadı mı? Öyleyse kötü habere hazır olun!

Windows 10'un unuttuklarına kötü haber!

Geçtiğimiz Temmuz ayında aldığımız duyumlara göre Windows 10 Anniversary Update'in kademeli olarak sunulacağı ve bazı kullanıcıların bu güncellemeyi almasının zaman alabileceğini biliyorduk. Fakat Microsoft'un nasıl bir zaman aralığından bahsettiği şimdiye kadar bir muamma olarak kalmıştı.

Söz konusu güncelleme birçok kullanıcıya Ağustos'ta değil Eylül'de bile sunulmadı. Bu durum bu yıllık güncellemeyi bazı kulanıcıların Ekim ayında bile almayacağını düşündürmeye başladı. Daha da kötüsü, söz konusu güncellemenin Windows 10 kullanıcılarının bir kısmına Kasım başı gibi gelmesinin bekleniyor olması.

Microsoft'un konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamada ise Yıllık Güncelleme'nin Windows Update aracılığıyla indirilip yüklenebileceği belirtilmiş ve bu indirmenin kullanıcılara otomatik olarak sunulacağı ifade edilmişti. Aynı açıklamada, 2 Ağustos 2016'da başlayacak olan dağıtımın bütün kullanıcılara ulaşmasının 3 ay sürebileceği de belirtilmişti.

Microsoft'un güncellemeyi bu şekilde kademeli bir biçimde sunmasının nedenlerinden birinin de bu süreçte ortaya çıkabilecek donanım ve yazılım bağlamındaki sorunlarla daha etkin bir şekilde başa çıkabilmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları